Vaasan kerrostalopalo saatu hallintaan, vaaratiedote purettiin jo aiemmin – katso video rajusti roihunneesta tulipalosta: Yksi ihminen vietiin sairaalaan ja ainakin kaksi kissaa on kuollut liekkeihin

Mitä Vaasan kerrostalopalosta tiedetään? Palomestari kertoo vaaratilanteen taustoista 2:44

Vanhassa Vaasassa kerrostalon palo on saatu hallintaan, kertoo pelastuslaitos. Vaaratiedote terveydelle haitallisesta savusta on purettu jo aiemmin. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta tulipalosta puoli kolmen aikaan. Päivystävä päällikkö Thomas Nyqvist pelastuslaitokselta kertoi aiemmin, että koko kerrostalo evakuoitiin tilanteen aikana. Poliisin mukaan onnettomuudessa loukkaantui yksi ihminen ja hänet on toimitettu sairaalaan. Tulipalossa menehtyi ainakin kaksi kissaa.

– Tulipalo levisi rakennuksessa kattorakenteisiin siten, että koko kerrostalon katto palaa tällä hetkellä, kertoi päivystävä päällikkö Thomas Nyqvist pelastuslaitokselta aiemmin MTV Uutisille.

Paikalla oli kuusi sammutusyksikköä, neljä säiliöyksikköä ja kaksi nostolava-autoa.

Poliisi pyytää vihjeitä

Pohjanmaan poliisilaitos julkaisi tiedotteen tulipalosta hieman ennen kuutta illalla. Poliisi tutkii palon syttymissyytä ja pyytää vihjeitä niiltä henkilöitä, joilla on mahdollisesti hallussaan valokuvia tai videotallenteita tulipalosta ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista.

Poliisi pyytää ilmoittamaan vihjeistä ja materiaalista osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 18.15, lisätty tieto vaaratiedotteen purkamisesta.


Lue myös:

    Uusimmat