Mainos

Video: Tulli löysi dopingkätkön vaatehuoneen valeseinän takaa

1:40

Vaatehuoneen epäilyttävä seinä ihmetytti tullin tutkijoita ja sen takaa löytyi suurehko dopingaineiden kätkö. Löytö liittyi erikoiseen doping-aineiden nettikauppavyyhtiin, jossa epäilty oli jo kerran ollut tutkintavankina, mutta vapauduttuaan jatkoi toimintaansa.

Tapauksesta kerrottiin keskiviikon Rikospaikassa.

Tulli kertoi viime elokuussa aiemmasta tutkinnastaan, jossa doping- ja lääkeaineita oli myyty Tor-verkossa. Päätekijäksi epälty keski-ikäinen toimitusjohtaja oli tapauksesta tutkintavankina aiemmin keväällä.

Maaliskuussa 2017 toimitusjohtaja oli päästetty tutkintavankeudesta vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä. Tulli kiinnostui kesällä miehestä uudestaan ja aloitti taas tutkinnan.

Tulli epäilyn mukaan mies jatkoi doping-aineiden välitystä uuden Tor-sivuston kautta. Hän työskenteli pohjoissavolaisen isännöintitoimiston toimitusjohtajana ja tilasi doping-aineita isännöimiensä taloyhtiöiden tyhjinä olleisiin asuntoihin.

Päätekijän kerrostaloasunnon vaatehuoneen seinärakenteisiin tehdystä kätköstä löytyi syyskuussa doping-aineiden varasto, jossa oli myös aineiden valmistuksessa tarvittavia lähtöaineita, tyhjiä ampulleja ja niihin liimattavia etikettejä sekä tietokone, jolla kauppaa oli käyty.

Valeseinän avaamiseen tarvittiin magneetti, jolla sisäpuolella ollut lukitus avattiin.

Rahaa ja aineita

Esitutkinnan perusteella pääepäilty on myynyt edelleen ainakin 135000 euron edestä eri doping- ja lääkeaineita.

Takavarikoimista ja esitutkinnan aikana edelleen myydyiksi selvitetyistä dopingaineista olisi saanut yli 6 000 väärinkäyttöjaksoa, kertoo tutkinnanjohtaja Vesa Ruotsalainen Lappeenrannan tullista.

Kahden esitutkinnan aikana tulli on takavarikoinut pankkitileiltä ja etsinnöissä rahaa yhteensä 75000 euroa ja 12,5 bitcoinia. Virtuaalivaluutan arvo tällä hetkellä on vajaa 100000 euroa.

Rikoksesta pääepäiltynä oleva pohjoissavolainen toimitusjohtaja on edelleen vangittuna. Rikosepäilyt siirtyvät syyteharkintaan ja tulevat oikeuteen myöhemmin.

25:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.