VIDEO: Thamesin varrella kahlataan tulvavesissä

Tulviva Thames ajaa brittejä evakkoon 1:03

Yli äyräidensä tulviva Thamesjoki on ajanut brittejä evakkoon useilla paikkakunnilla.

Pahiten tulva on noussut Walton-on-Thamesin ja Wraysburyn pikkukaupunkeihin, Lontoosta ylävirtaan. Tulvien uskotaan yhä pahenevan viikonloppua kohti.

Wraysburyssa pärjätään hyvän yhteishengen turvin. Paikallisesta alakoulusta on tehty evakuointikeskus, jossa tarjotaan ruokaa ja juotavaa – mitä kukin on kaapeistaan ehtinyt ottaa mukaan.

Vapaehtoisten partiot kahlaavat pitkin katuja ja yrittävät estää ryöstelijöitä tunkeutumasta veden valtaan joutuneisiin taloihin.

– Yhteishenki on hyvä, mutta niin täytyykin olla, sillä emme ole saaneet muualta lainkaan apua, sanoi John Francis.

Monet muutkin asukkaat moittivat viranomaisia. Heidän mukaansa esimerkiksi Ympäristövirastosta ei juurikaan ole ollut apua ja hiekkasäkkejä saatiin paikalle, kun vesi oli jo noussut.

– Ei hiekkasäkeistä ole mitään hyötyä. Viranomaisten olisi pitänyt ruopata jokea. Sillä tavalla säästyisi rahaa, sanoi Brian Eves. Hänen talonsa alakerrassa on kymmenisen senttimetriä vettä.

Viranomaiset antaneet 14 varoitusta rankoista tulvista. Monin paikoin jännitetään rikkoutuuko Thamesin tulvaennätys vuodelta 1947. Lontoon läpi virtaavalle joen osuudelle ei varoitusta ole vielä annettu.  

Tammikuu on on ollut Britanniassa sateisin lähes 250 vuoteen. 

Thames tulvii yli äyräiden 1:10

Lue myös:

    Uusimmat