VIDEO: Tässä on mäkihypyn seuraava superlahjakkuus – maailmancup-debyytti lähellä

Kytösahon maailmancup-debyytti lähellä 1:49

15-vuotias mäkihyppylupaus Niko Kytösaho on lähellä uransa ensimmäistä maailmancupin osakilpailua.

Lahtelainen Niko Kytösaho saattaa hyvinkin olla seuraava suomalainen mäkihypyn tähtinimi.

15-vuotias Kytösaho voitti viime talvena kaksi nuorten Pohjoismaiden mestaruutta. Aiemmin tänä talvena nuorukainen sai Rukalla Janne Ahosen päänahan. Tänä viikonloppuna nuori mäkikotka osallistuu nuorten SM-kisoihin.

- On tarkoitus jatkaa siitä mihin ollaan tällä ja viime viikolla päästy ja parantaa hyppäämistä. Jos hyppy kulkee, niin kai se tarkoittaa palkintopallipaikkaa, Kytösaho sanoo MTV Sportille.

Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Jani Klinga tuntee Kytösahon lahjakkuuden. Ensiesiintyminen maailmancupissa lienee lähellä.

- On se hyvin mahdollista. Mutta ei kiirehditä, katsotaan miten asiat menee. Pitää jatkaa työn tekoa hyppääjän omien valmentajien ja urheilijan kanssa, Kytösahon hyppytekniikkaa kehuva Klinga sanoo.

Mäkihyppyperhe

Kytösaho mainitsee esikuvakseen Ahosen ja suosikkimäekseen Rukan ison mäen. Mäkihyppy on perheessä verissä, sillä nuorukaisen edesmennyt Veikko-pappa kolkutteli 1960-luvulla palkintopallisijoja SM-tasolla. Valmentajaisä-Pasi voitti omalla urallaan muun muassa pikku- ja joukkuemäen SM-kultaa ja oli mukana mäkiviikolla. Setä-Pekka toimii valmentajana. Niko aikoo olla perheensä ykköskotka.

- Se on tavoite. Kyllä pitää niiden päänahka ottaa, lahjakkuus nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat