Mainos

VIDEO: Tältä vanhuus tuntuu – "jokaisen päättäjän tulisi kokea"

MTV Uutisten toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen kokeili tänään Helsingin keskustassa, miltä vanhuus tuntuu. 

Monet arjen asiat muuttuvat kertaheitolla hankalammiksi. Katso yllä olevalta videolta, millaista esimakua vanhuudesta toimittaja koki puku yllään.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer luovutti tänään eduskuntaryhmien edustajille selvityksen kotihoidon tilasta ja tarjosi samalla kansanedustajille mahdollisuuden kokeilla ikäpuvun avulla, miltä perusterveiden vanhusten elämä fyysisesti tuntuu.

Viitisentoista kansanedustajaa puki hetkeksi päälleen puvun, joka tuo 22 kiloa lisäpainoa, kangistaa niveliä, painaa rintakehää, sumentaa näköä ja heikentää kuuloa. Kansanedustajat kokivat ikääntymistestin paitsi hieman ahdistavana myös ajattelua avartavana.

SuPerin puheenjohtajan Silja Paavolan mielestä kaikkien päättäjien olisi hyvä kokeilla, miltä maailma tuntuu, kun ihminen on vanha. Paavolan mukaan monien tuntuu olevan vaikea tajuta muun muassa sitä, miksi kotona yksin asuvien, huonokuntoisten vanhusten ja kotihoitajien tiukat aikataulut ovat huono yhdistelmä.

Esteettömyyteen keskittyneellä markkinointi- ja konsultointiyritys Avaava on tuonut Suomeen kaksi saksalaisvalmisteista ikäpukua, joita käytetään pääasiassa suunnittelijoiden ja opiskelijoiden koulutuksessa. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.