Mainos

VIDEO: Tältä näyttää koskimelonta Suomen mestarin silmin

Helsingin Vanhankaupunginkoskessa kilpailtiin tänään boatercross-koskimelonnan kansainväliset kilpailut sekä ratkottiin lajin Suomen mestaruus.

Suomen mestaruuden voitti kokenut kanoottipujottelija Merimelojien Aarne Miettinen. Hänen hurjan finaalilaskunsa voi katsoa oheisesta videosta.

Toiseksi meloi Joensuun kauhojien Juuso Karttunen ja kolmanneksi Kyrönjoen KoskiHäjyjen Tuomas Kaukola.

Vähälumisen talven vuoksi koskessa oli tavallista vähemmän vettä, mutta se ei tuntunut kilpailjoita haittaavan.

- Ihan mukava se on. Se tekee oikeastaan oman haasteensa, kun pitää väistellä noita kiviä. Se hidastaa hirveästi vauhtia, jos pohja osuu kiville. Ja todella mielenkiintoisen radan ovat saaneet aikaiseksi, myös miesten avoimessa sarjassa kolmanneksi tullut Karttunen kommentoi ensimmäisen laskunsa jälkeen.

IceBREAK-koskimelontatapahtuma järjestettiin Vanhankaupunginkoskella tänään 15. kerran.

Lumilautailusta tuttu kilpailumuoto

Boatercross on yksi uusimmista melonnan kilpailulajeista Suomessa. Sitä harrastaa muutama sata suomalaista, joista muutama kymmenen kilpailee.

Laji on saanut innoituksensa lumilautailun boardercross-kilpailuista. Boatercrossissa neljä kilpailijaa kerrallaan laskee koskea kiertäen matkalla olevia poijuja. Kaksi nopeinta pääsee jatkoon.

Myös muita melontalajeja harrastavalla Karttusella on monta syytä harrastukseensa.

- Kosken laskeminen on todella hienoa hommaa. Siinä ehkä se kaikkein hienoin juttu ei aina ole tämä kilpailu. Tämäkin on todella hauskaa, koska näkee kaikki melontakaverit täällä ja pääsee haastamaan, mutta toinen hauska puoli on, että lähdetään reissuun porukalla, lasketaan isoja koskia, ylitetään itsemme, tehdään videoita ja näytetään muille, mitä on melottu ja ollaan luonnossa. Se on tässä sitä hauskinta hommaa, Karttunen kuvailee.

Parhaat kosket löytyvät harrastajien mukaan Norjasta, joten aktiiviharrastajat suuntaavatkin usein naapurimaahan.

- Kyllä tässä lajissa autossa istutaan paljon enemmän kuin kajakissa, yli 35-vuotiaiden miesten sarjassa toiseksi tullut Jyväskylän Melanvilauttajien Aapo Halonen naureskelee.

Koski ei yllätä

Kosken kuohuissa melominen näyttää hurjalta touhulta, mutta KOHINA –koskimelonta ry:n ja iceBREAK-tapahtuman tiedotusvastaava Jyri Hämäläinen vakuuttaa lajin olevan oikein harrastettuna turvallinen.

- Uskaltaisin väittää, että ei ole vaarallinen. Kyllä meillä varmaan vaarallisinta on se matka autolla sinne koskelle. Tämä näyttää hurjalta, mutta porukka on hyvin turvallisuustietoista, Hämäläinen sanoo ja lisää:

- Koski antaa sen palautteen. Eli ei tule yllätyksiä. Jokainen tietää, että se on vaativa paikka ja menee oman harkintansa mukaan sellasiin paikkoihin, joissa pärjää ja joissa kaveri pystyy auttamaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.