VIDEO: Putin aiheutti raivoa vähättelemällä murhattua Politkovskajaa vuonna 2006

Putin vähätteli Politkovskajaa vuonna 2006 3:05

Presidentti Vladimir Putin on antanut ymmärtää, että oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murha on tahallinen provokaatio, jolla halutaan luoda epävakautta Venäjälle. 

Presidentti lähetti Nemtsovin äidille viestin, jossa hän luonnehti tekoa ”kyyniseksi ja viheliäiseksi murhaksi.”

Sen sijaan vuonna 2006 Putin aiheutti laajalti hämmennystä vähättelemällä murhatun toimittajan Anna Politkovskajan työtä.

Saksan-vierailulla Politkovskajan hautajaispäivänä Putin totesi, että Politkovskajan työn yhteiskunnallinen merkitys oli ”minimaalinen” ja että hänen kuolemansa aiheutti Venäjälle enemmän vahinkoa kuin hänen työnsä.

Putinin kommenteista ja niiden aiheuttamasta raivosta kerrottiin MTV uutislähetyksessä 10.10.2006.

– Toimittajien pitäisi tietää ja asiantuntijoiden ymmärtää, että Politkovskajan vaikutus Venäjän poliittiseen elämään ei ollut mitenkään merkittävä, lausui Putin tv-kameroille Dresdenissä.

Putinin kommentit johtivat muun muassa siihen, että johtava venäläinen ihmisoikeusaktivisti Oleg Orlov erosi vastalauseena presidentin perustamasta ihmisoikeuskomissiosta.

– Näkemykseni siitä, mikä on hyvää ja pahaa Venäjälle on täysin eriävä presidentin kanssa. Minä en voi hyväksyä tällaista kunnioituksen puutetta Politkovskajaa kohtaan, totesi Orlov.

Lue myös:

    Uusimmat