VIDEO: Niinistö koululaisten tentissä: "Mitä Lennu-koiralle kuuluu?"

Presidentti Niinistö 4-luokkalaisten haastattelussa 4:19

Pääkaupungin neljäsluokkalaiset pääsivät tänään tenttaamaan presidentti Sauli Niinistöä. Tiukat kysymykset ja vastaukset alla.

Arvoisa Herra Tasavallan Presidentti, saatteko te paljon erityiskohtelua?

– Tietysti tämä asema jossain määrin vaikuttaa siihen. Tekin kaikki nousitte seisomaan. Mutta ei ehkä kuitenkaan niin paljon kuin voisi kuvitella. Minä en pidä sitä ollenkaan välttämättömyytenä.

Herra Tasavallan Presidentti, mitä teidän koirallenne Lennulle kuuluu?

– Kuuluu oikein hyvää: se vaatii pitempiä ja pitempiä lenkkejä. Lähes 10 kilometria päivässä, jos vain aika riittää. Syö hyvin ja nukkuu hyvin. Mikäs siinä on koiran ollessa. Iloinen veijari!

Montako tuntia vuorokaudessa käytätte työntekoon? Onko teillä aikaa perheellenne?

– Se riippuu aika paljon mitä milloinkin on menossa. Kun on virallisia vierailuja tai tapaamisia, niin päivät tahtovat täyttyä. Esimerkiksi tänään heti teidän tapaamisenne jälkeen tulee Saksan ulkoministeri ja sitten tulee uusia suurlähettiläitä kolme kappaletta Linnaan.

Mitä tekisitte, jos Suomeen hyökättäisiin?

– Voi olla parempi, että ei kauheasti lähdetä tekemään sellaisia kaavailuja, että kuka mistäkin tulee. Olemme varautuneet siihen. Sitä sanotaan maanpuolustukseksi.

Mikä oli toiveammattinne lapsena?

– Jossain vaiheessa sellainen kuin urheiluselostajan homma olisi tuntunut kivalta, kun niitä itse kuunteli ja katseli.

Mitä tekisit nyt, jos sinua ei olisi valittu presidentiksi?

– Aika vaikea sanoa. Luultavasti kirjoittelisin ja saattaisin pikkuisen terästää juristin taitoja.

Mille maalle antaisit miljardin?

– Miljardin? Se on paljon. Luultavasti sellaiselle maalle, jossa voisin olla ihan varma, että se menee hyvään tarkoitukseen.

Miksi halusitte presidentiksi? Mistä tykkäätte eniten työssänne?

– Kun on ollut monessa mukana, niin siinä vain tuli vastaan tilanne, että lähteekö presidentinvaaleihin vai ei. Siihen on vähän vaikea sanoa ei. Presidentin työ on hyvin haastavaa ja se myös antaa aika paljon.

Kuinka paljon nukutte vapaa-ajalla?

– Aina kun nukuttaa.

Korjattu 17.4: Kuvatekstissä puhuttiin virheellisesti Mäntyniemen museosta, vaikka tapahtuma järjestettiin Tamminiemen museossa.

Lue myös:

    Uusimmat