Mainos

Video: Näin KRP löysi liivijengiläisten amfetamiinikätkön

Helsingin käräjäoikeus on aloittanut massiivisen huumeiden salakuljetusvyyhden käsittelyn, jossa syytettyinä on muun muassa virolaisia ja suomalaisia eri järjestäytyneiden ryhmien jäseniä. Syytettyjä jutussa on yli 20.

Oikeudenkäynti alkoi syytteiden luvulla käräjäoikeuden turvasalissa. Syytteitä ajavat kihlakunnansyyttäjät Perttu Könönen ja Erkki Huhtala. Sali on tupaten täynnä, sillä paikalla vastaajien lisäksi tulkkeja sekä noin kaksikymmentä poliisia tai vartijaa.

Keskusrikospoliisin mukaan pääosin virolaisista henkilöistä koostuva organisaatio salakuljetti Belgiasta Suomeen kahdeksan maahantuontierää joulukuun 2011 ja maaliskuun 2013 välillä. Erissä epäillään olleen kymmeniä kiloja amfetamiinia, satojatuhansia ekstaasitabletteja sekä huomattava määrä hasista.

Viimeinen, maaliskuussa takavarikoitu 82 000 ekstaasitablettierä on Suomen kaikkien aikojen suurin yksittäinen ekstaasitakavarikko. Erän katukauppa-arvo olisi ollut noin 800 000 euroa.

Huumeet piilotettiin ulkomailla henkilöautoihin, jotka tuotiin Suomeen autonkuljetusrekoilla. Rekkojen kuljettajat eivät poliisin mukaan tienneet autoihin kätketyistä huumeista.

Amfetamiinierien vastaanottajiksi epäillään muun muassa moottoripyöräkerho Cannonballin jäseniä sekä yhtä moottoripyöräkerho Bandidosin jäsentä. Poliisin mukaan virolaisten ja suomalaisten ryhmien jäsenet eivät tienneet toisistaan, vaan Virossa toiminut välikäsi hoiti huume-erien välityksen ryhmien välillä.

Autoista puretut aineet piilotettiin maastokätköihin pääosin pääkaupunkiseudulle ja välikäsi on myynyt karttoja muun muassa epäillyille moottoripyöräkerholaisille.

Poliisi on tutkinut rikoskokonaisuuden yhteydessä myös Cannonballin Helsingin-kerhon osallistumista järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan. Asiaa ei käsitellä tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä. Poliisin on määrä saada tähän liittyvä esitutkinta valmiiksi kesällä.

Poliisi löysi kotietsinnöillä Cannonballin kerhotiloista suuren määrän erilaisia ampuma-aseita ja räjähdysaineita. Myös epäillyt ampuma- ja räjähdysainerikosten osalta poliisitutkinta on yhä kesken.

Esitutkinnassa teonkuvaukset on vaihtelevasti myönnetty ja kiistetty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.