Mainos

VIDEO: Miltä tuntuu viettää telttayö roikkuen kauppakeskuksen seinällä?

Löytöretkeilijä Pata Degerman ja opiskelija Max Edin yöpyivät viime yön yläilmoissa Helsingin keskustassa kauppakeskuksen ulkoseinämällä. Tempaus oli lähtölaukaus opiskelijoiden kiipeilymatkalle.

Telttailijaa häiritsevät harvemmin raitiovaunujen kirskunta ja ravintolasta lähtijöiden juomalaulut, mutta Patrick "Pata" Degermanin ja Max Edinin viime yön unet jäivät niiden vuoksi vähän pätkittäisiksi.

Suomen ainoa ammattimaiseksi löytöretkeilijäksi mainittu, lukuisille ainutlaatuisille retkille osallistunut Degerman ja ammattikorkeakoulu Arcadan liiketalouden opiskelija, valokuvaaja Edin nukkuivat viime yön teltassa kauppakeskus Forumin seinän kupeessa. Portaledge-mallinen teltta roikkui vaijerissa 15 metrin korkeudessa.

Seuraavana valloituskohteena vuorenseinämä Ranskassa

Miehet viettivät yläilmoissa kaikkiaan vuorokauden. Näyttävä ja keskustassa liikkujia laajalti kiinnostanut tempaus oli osa Arcada-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden retkihanketta.

55-henkinen Expedition Arcada suuntaa kohti Ranskan La Gravea runsaan viikon kuluttua. Kiipeilymatkan tavoitteena on valloittaa 300 metriä korkea, pystysuora vuorenseinämä.

Opiskelijat harjoittelevat hankkeen yhteydessä muun muassa verkostoitumista, tapahtuman järjestämistä, projektin hallintaa ja markkinointia.

Seinäkiipeily onnistuu myös pyörätuolilla

Retkikuntaan osallistuu myös ruotsalainen pyörätuoli-atleetti Aron Anderson. Hän aikoo kiivetä vuorenseinämän muiden kanssa.

Retken johtaja Degerman kuvailee Andersonia ”aikamoiseksi seikkailijaksi”.

– Katsoimme hänen kanssaan etukäteen tekniikan, millä hänen on mahdollista päästä ylös. Lähdimme siitä, että jos hän pystyy vetämään muutaman tuhat leuanvetoa kolmen päivän aikana, homma onnistuu. Hän uskoo siihen pystyvänsä, ja seuraavaksi katsomme, miten kiipeäminen onnistuu Ranskassa.

Telttayö Forumin seinällä oli hyvä kokemus

Yön haaste Forumin seinällä oli niin Degermanille kuin Edinillekin antoisa kokemus. Vuorokausi kaupungin kattojen yllä onnistui teltasta juuri poistumatta hyvässä yhteisymmärryksessä. Miehet jopa söivät eväät yhteisellä lusikalla.

Paluu maan pinnalle oli kuitenkin jo tervetullut.

– Minä ainakin haluan jo vessaan, Degerman nauroi hetki ennen poispääsyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.