Mainos

Video: Mersun maasto-E on kerrassaan tyrmäävä ilmestys

2:28

Mercedes-Benzin E-sarja uudistui vastikään ja nyt on saatu myös "maastoversio" markkinoille, kun All Terrain -malli julkaistiin.

All Terrain -nimellä kulkeva E-Mersun erikoisvarusteltu farmariversio on herkullisen näköinen ilmestys.

Auto ei ole vain ulkoisesti kuorrutettu maastokelpoisen näköiseksi, vaan se on varustettu aidoilla karujen tiestöjen ajamista helpottavilla ominaisuuksilla.

All Terrain -malli on nelivetoinen, siinä on maasturimalli GLE:stä tuttu All Terrain -ajo-ohjelma ja Air Body Control -jousitus, jolla maavaraa voi nostaa 20 millimetriä 35 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Tällä tavoitellaan parempaa kykyä edetä maastoltaan vaativilla teillä.

Auton ESP- ja ASR-ajonhallintajärjestelmät muokkautuvat myös sen mukaan, ajetaanko maastossa vai tasaisella alustalla.

– Mittaristonäyttö kertoo kuljettajalle kaiken maastoajamisen kannalta olennaisen tiedon: ohjauskulman, maavaran (ilmajousituksen tason), lähestymis- ja jättökulmat sekä kaasu- ja jarrupolkimen asennot. Näytössä on myös kompassi, Vehon tiedotteessa kerrotaan.

E-All Terrain on 29 millimetriä tavallista E-Mersua korkeampi. Tästä 14 millimetriä on suuremman rengaskoon ansiota ja 15 millimetriä ilmajousituksen ansiota. Ilmajousitusta voi säätää kolmessa vaiheessa 0-35 millimetrin välillä.

– Kuljettaja voi valita korkeimman tason käsin keskikonsolin kytkimestä riippumatta siitä, mikä ajo-ohjelma on käytössä, tiedotteessa kerrotaan.

Tätä kirjoitettaessa Eemeli-All Terrainin alkaen-hinta ei vielä ollut tiedossa, mutta perusversion alkaen hintaan voinee lisätä ainakin 10-15 000 euroa lisää ja päätellä sen asettuvan 65-70 000 euroon veroineen. Veholta kerrotaan, että Suomen-hinta varmistuu lokakuun toisella viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.