Mainos

Video: Luminen puu kaatui sähkölinjan päälle – liekit lyövät kaapeleista

0:46

Sähköasentaja Eero Yli-Marttilan kuvaamalla videolla puut taipuvat tykkylumen painosta suoraan sähkölinjojen päälle. Sähkölinjat savuttavat ja niistä lyö jopa liekkejä.

– Ajoimme siitä ohitse ja pysähdyimme, kun huomasimme, että siitä tuli savua ja tulta ja puutuimme tilanteeseen. Yleensä tuo katkaisee sähkön kaapelista, mutta tällä kertaa niin ei käynyt, Yli-Mattila kertaa.

Video on kuvattu Tahkolta ja se kuvaa hyvin Itä-Suomen tilannetta ja tykkylumen aiheuttamia ongelmia sähkönjakeluun alueella. Tuhannet kotitaloudet ovat olleet ilman sähköä– osa jopa useita vuorokausia.

Kainuussa on varauduttu jopa asukkaiden evakuointeihin pitkäkestoisten sähkökatkojen takia ja Puolustusvoimien kalustoa on pyydetty avuksi.

Yli-Marttila on itse Pirkanmaalta, mutta kertoo, että Itä-Suomeen on mennyt asentajia kaikkialta Suomesta.

– Pahin viikko on ohi, mutta lumi vaikeutti asioita todella paljon. Omalle kohdalleni ei ole aiemmin sattunut vastaavaa, Yli-Marttila sanoo.

Yli-Marttila ei kuitenkaan usko, ettei sitä, että puut kaatuvat sähkölinjojen päälle ja aiheuttavat liekkejä ja sähkökatkoja, voi oikein estääkään.

– Maakaapeleissa ei ole tuollaista riskiä, mutta ei ihan kaikkia maakaapeleiksi saa eikä kaikkia puitakaan oikein voi kaataa. Noin käy, jos on tarpeeksi lunta, Yli-Marttila summaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.