Video: Lumenpuute ei kyytiä haitannut tapaninpäivän hevosajelulla

Hevosajelua Seurasaaressa 0:45

Perinteinen tapaninpäivän hevosajelelu houkutteli päivällä lapsiperheitä Helsingin Seurasaareen. Kirppu-hevosen vetämässä kärryssä edettiin melkoista kyytiä.

Anni pääsi tänään elämänsä ensimmäistä kertaa hevoskärryjen kyytiin.

– Ei ollut pelottavaa, mutta oli kivaa, kuului arvio kyydistä.

Perheenäiti Anna nautti myös ajelusta.

– Oikein mukavaa oli, kunhan pysyi kyydissä. Ensimmäisessä juoksussa meinasin tippua.

Lespinassen perhe tuli Seurasaareen varta vasten hevosajelun vuoksi. Kaksivuotias Alvar-poika nautti kyydistä, mutta televisiokamera jännitti nuorta miestä sen verran, että hän jäi sanottomaksi ajelun jälkeen. Kyydissä olivat myös pieni Anton-poika ja perheen isä Bruno.

– Me ollaan oltu isovanhempien luona jouluaatto, ja ajateltiin tulla Helsinkiin. Katsottiin, että täällä on jotain puuhaa niin tultiin tapaninajoihin Maija Lespinasse sanoo.

Ilmari Tolonen oli tapaninpäivänä liikkeellä mummonsa Terhikki Tolosen kanssa. Hevoskyyti oli niin viihdyttävää, että toinen kierros kärryillä piti tehdä saman tien.

Isoäidin edellisestä hevosajelusta oli ehtinyt kulua melko tovi.

– Varmaan 30 vuotta sitten Kalajoella. Se oli ihan kunnon rekikyyti, Terhikki Tolonen muisteli.

Iltapäivän työjuhtana huhki yhdeksänvuotias suomenhevonen Kirppu. Ajuri Rauno Kauhanen ei ehtinyt juttelemaan, kun kyytiläisiä oli jatkuvasti tarjolla. Maija-Riitta Sjöblom tuumi, että väkeä oli kärryillä mukavasti, mutta enemmänkin ajelijoita olisi saanut olla.

Perheiden lisäksi hevoskyyti houkutteli paikalle turisteja.

– Just meni kyytiin englantilaisia. Sitten saksalaisia on ollut.

– Tämähän on hevosmiesten päivä, miksei naistenkin. Tämä englantilainen oli sitä mieltä, että tämä pitää nyt ehdottomasti kokea Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat