Veikkausliigan viime kauden pronssimitalisti FC Lahti ja nousijajoukkue KTP aloittivat kauden Kisapuistossa pistejaolla 1-1.

Kotkalaisten 59. minuutin johtomaali merkittiin neljän Honka-kauden jälkeen seuraa vaihtaneen Ilari Äijälän, 28, nimiin. Liigassa 25. kerran osunut Äijälä tosin vain laittoi jalkansa isäntien Jussi Länsitalon purkuyrityksen eteen, ja pallo kimposi kuin tykin suusta maalin alanurkkaan.

Lahtelaisten painostus tuotti tulosta pisteen arvoisesti 75. minuutilla, kun brasilialainen Matheus Alves puski tasoituksen paluupallosta.

- Haastoimme hyvin mitalijoukkueen. Vähän väistelypelihän tämä oli, mutta saimme päästettyä pahimmat höyryt pois, Äijälä kuvaili.

Lahtelaisilta puuttui kolme maajoukkuepelaajaa. Maalivahti Henrik Moisander, puolustaja Petri Pasanen ja keskikentän Pekka Lagerblom olivat loukkaantuneina sivussa.

- Olimme niskan päällä, joten olisi pitänyt voittaa. Lopussa olisi tarvittu suoraviivaisuutta, kun Kotka oli jo sillassa, korosti Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas.