VIDEO: Jouni Hynynen levynteosta: Muistikuvat vuoden sisällä hataria

Jouni Hynynen haraa kaikkea vastaan 8:07

Kotiteollisuuden uusi levy rakentui monesta eri palasesta. Mukana on myös tekstejä Jouni Hynysen henkilökohtaisesta elämästä.

Lappeenrantalaisen Kotiteollisuuden laulaja Jouni Hynynen vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomen lähetyksessä. Hynynen puhui yhtyeen tulevasta Kruuna/Klaava-albumista ja sen tekoprosessista. 

– Se oli pitkä matka, sanotaan näin. En oikein osaa kuvailla sitä sen tarkemmin, koska viimeiset muistikuvat, tai muistikuvat viimeisen vuoden sisällä on aika hataria. Tätä tehtiin niin monessa sessiossa ja niin monessa studiossa. En oikein osaa sanoa. Asiat vaan tapahtui ja tommonen siitä sitten tuli, Hynynen pohdiskelee.

Hän on kuitenkin lopputulokseen itsevarman tyytyväinen. 

– Siinä on 11 helvetin hyvää biisiä. Se on nykyaikana aika hyvä saavutus jos ajatellaan, että bändit tekee biisejä vaan. Aika harva enää tekee levykokonaisuuksia, mutta toi on semmoinen.

Hynynen kertoo bändin tehneen levyä varten alkujaan nelisenkymmentä biisiä, joista parhaat pääsivät levylle asti. 

– Monesti mie ite huomaan että biisi on huono siinä vaiheessa jos mie en saa siihen tehtyä sanoja. Se kertoo siitä, että ei ole tarpeeksi motivaatiota tehdä sitä valmiiksi, että siinä on jokin pielessä silloin, Hynynen kertoo.

Teksti suoraan parisuhderiidasta

Tuleva levy tehtiin aiempaa yhteisöllisemmässä hengessä. Hynynen kuvailee bändin istuneen yhdessä alas ja alkaneen soitella. Kotiteollisuuden musiikki on hänen mukaansa aiemmin syntynyt enemmän tai vähemmän hänen johdollaan. 

– Se on johtunut ajan puutteesta tai siitä, että olen ollut ehkä vähän natsi siinä hommassa. 

– Kyllästyin tekee itsekseen demoja himassa. Huomasin, että enemmän kiinnosti keskiolut ja hengailu, ei enää huvittanut tehdä biisejä yksinään. Siinä vaiheessa pojat tuli messiin.

Levyn Emmauksen tiellä -singlellä pohditaan sitä, onko ylpeys pakko aina niellä ja onko väliä, kumpi on oikeassa. Hynynen myöntää tekstin tulevan suoraan omasta elämästä. 

– Toi on ihan puhtaan parisuhderiidan tulos toi teksti. Nainen on semmoinen aika jännittävä otus, että sen kanssa pitää olla aina vähän varpaisillaan, ja välillä joutuu jopa katsomaan peiliin. Siitä on kysymys.

Miksi Hynysen on vaikea ottaa vastaan neuvoja muilta? Entä millainen on Kotiteollisuuden tuore kirja? Katso ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat