Mainos

VIDEO: Gazan tilanne mursi YK-tiedottajan – haastattelu päättyi itkuun

Israelin toissapäiväinen isku YK:n kouluun Gazassa oli liikaa YK-virkamiehelle. Hän puhkesi itkuun kesken tv-haastattelun.

Israelin iskussa Jabalian pakolaisleirillä sijaitsevaan YK:n kouluun kuoli ainakin 19 ihmistä ja loukkaantui 125. Heistä osa oli lapsia. 

Kommentoidessaan tapahtunutta uutiskanava al-Jazeeralle YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA:n tiedottaja Chris Gunness murtui kesken lauseen. 

– Palestiinalaisten oikeudet ja jopa heidän lapsensa on kauttaaltaan unohdettu. Se on kauhistuttavaa…., Gunness oli sanomassa, kun liikutus kävi ylivoimaiseksi. 

Al-Jazeeran esitettyä nauhoituksen uutislähetyksessään Gunness kommentoi tapahtunutta Twitterissä. 

– On tilanteita, joissa kyyneleet ilmaisevat vaikuttavammin kuin sanat. Minun kyyneleeni ovat mitättömiä verrattuna gazalaisten kyyneliin. 

Brittiläiselle Independent-lehdelle Gunness sanoi Gazan tilanteen olevan ”ihmisyyden häväistys”. 

– Jos tällaista olisi tapahtunut Britanniassa, YK:n turvaneuvosto pitäisi hätäkokouksen. Tämän kaiken epäoikeudenmukaisuus saa kenen tahansa sydämen särkymään, Gunness sanoi. 

YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestö UNRWA järjestää majoitusta kotinsa menettäneille palestiinalaisille. Majoitukseen on käytetty muun muassa YK:n ylläpitämiä koulurakennuksia. Tällä hetkellä yli 200 000 palestiinalaista on majoitettu 86 tilapäissuojaan. 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.