VIDEO: Duudsonit avoimina: Omakohtaista kokemusta kiusaamisesta

Duudsonit-Jukka paljasti torstaina Viihderaadissa olleensa aikoinaan koulukisaaja.

Rämäpäiset Duudsonit, Jarppi Leppälä ja Jukka Hildén vierailivat torstaina Huomenta Suomen Viihderaadissa puhumassa vakavista aiheista.

Duudsonit tuli taloon -sarjan seuraavassa jaksossa nelikko ottaa käsittelyyn heille tärkeän asian – koulukiusaamisen. Duudsonit ovat viime vuosina olleet julkisuudessa aktiivisesti kiusaamista vastaan. He ovat käyttäneet julkisuuttaan hyväksi ja kiertäneet kouluja puhumassa aiheesta suoraan nuorille. 

– Koulukiusaaminen on sellainen aihe, mistä koemme, että pystymme puhumaan heille ja he kuuntelevat meitä, Jukka kuvailee. 

– Ollaan haluttu omalta osaltamme antaa takaisin sitä mitä ollaan saatu. Pystymme vaikuttamaan asioihin, joten haluamme vaikuttaa, hän lisää. 

Lähetyksessä Jukka paljasti myös heillä olevan omakohtaista kokemusta kiusaamisesta. Jarnoa kiusattiin nuorempana koulussa, mutta Jukka itse oli toisella puolella – hän oli kiusaaja.

– Ainoa asia jota kadun elämässä on se, että olen ollut joskus kiusaaja. Onneksi lopetin ja joku sanoi mulle siitä ajoissa ja se ei mennyt mitenkään liian pitkälle. Olin vilkkaampi poika ja jyräsin heikompien yli. Sitten kun siihen puututtiin, pyysin anteeksi ja lopetin, hän kertoo. 

– Kiusaaminen jättää niin syvät haavat ja arvet sieluun.

Duudsonit tuli taloon tiistaisin klo 21.00

Lue myös:

    Uusimmat