Mainos

Victorian ja Danielin vihkipuhe sai kyyneliin - lue puhe kokonaisuudessaan

Arkkipiispa Anders Wejryd piti Tukholman suurkirkossa kyyneliin liikuttuneelle hääparille kauniin vihkipuheen. Hän painotti useaan kertaan avioparin aseman haasteellisuutta.

- Teidän tilanteenne, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, nyt se tuli sanotuksi ensimmäistä kertaa, on sekä ainutlaatuinen että monille yhteinen. Teillä on edessänne tehtäviä, joista ette voi valita, mutta joihin voitte vaikuttaa. Yhdellä teistä on ollut monta vuotta aikaa valmistautua ja elää tällaista elämää, toisella vain muutama vuosi. Ette aivan kokonaan voi määrätä elämästänne, mutta te suoriudutte siitä kyllä, kunhan keskitytte muihin kuin itseenne: asiayhteyksiin, yhteiskuntaan, perheeseen ja tulevaisuuteen, arkkipiispa sanoi puheessaan.

Arkkipiispa Wejryd antoi hääparille myös nykyaikaisia ohjeita avioliiton onnistumiseen.

- Riippumattomuus, itsemääräämisoikeus ja vapaus ovat tärkeitä käsitteitä. Kenenkään ei tarvitse ryömiä tai alistua. On vaikea olla kiitollisuudenvelassa. On vaikeaa olla alakynnessä, jos toiseen ei voi luottaa. Suurissa yhteyksissä ja julkisuudessa tämä on usein todellisuutta. Läheinen suhde, silloin kun se on toivomamme, on erilainen. Molemminpuolinen, turvallinen ja rakkauden täyttämä riippuvuus toisesta saa meidät voimaan hyvin. Siihen olette nyt sitoutuneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.