Mainos

"Victoria on päivitetty versio kuninkaallisista"

Sporttinen ja moderni kruununprinsessa jättää katossängyt ja silkkiseinät muille siniverisille.

Victoria ja Daniel muuttavat häiden jälkeen 1800-luvun alussa perustettuun Hagan linnaan, lähelle Tukholmaa. Kesä T.i.l.a.:n sisustussuunnittelijat Petra-Miisa Juusenaho ja Antti Nikkinen kertovat, miten sisustaisivat tuoreen parin kodin.

Bling-bling epätrendikästä

– Victoriassa yhdistyvät kuninkaallinen perinteisyys ja helposti lähestyttävyys, empaattisuus. Niinpä yhdistäisin hänen sisustuksessaan Ruotsin hoveista lähteneen kustavilaisuuden ja maan nuorten suunnittelijoiden muotokielen, makustelee Antti.

– Ruotsalaisethan ovat muutenkin trendikästä ylhäisöä verrattuna muiden maiden siniverisiin. Prinsessan koti ei olisi bling-bling, täynnä kimallusta, vaan enemmänkin huolella toteutettu.

Keskiössä Victorian asunnossa olisi laadukas suunnittelu, eivät niinkään kalliit materiaalit. Laatu näkyisi sisustuksen yksityiskohdissa.

– Yksityiskohdat olisivat huoliteltuja ja harkittuja, eivät päällekäyvän esiintuotuja. Värimaailma olisi skandinaaviseen tapaan vaalean raikas, päättää Antti.

Katossänky on historiaa

Petra-Miisa jättäisi romanttiset kristallikruunut ja kynttilät linnan edustustiloihin.

– Victoria on käytännöllinen järkisisustaja. Hän on klassinen ja hillitty pukeutuja, ei käytä räväköitä kuoseja tai värejä. Hän suosii pysyviä design-klassikoita ja satsaa laatuun.

Linna tuo monelle mieleen ylellisen asumisen ja yltäkylläiset, kalliit huonekalut ja materiaalit. Uudenaikaiset linnat poikkeavat kuitenkin menneiden vuosisatojen tyylistä.

– Pitää muistaa, että nykyajan linnoissa edustetaan. Siellä pidetään kokouksia ja palavereita, ja edustustilat ovat prameita. Sen sijaan linnan asuinsiivessä on käytössä uusin talotekniikka, ja katossängyt ja silkkiseinät ovat historiaa, huomauttaa Petra-Miisa.

Jopa moderni kuninkaallinen pari asuu linnassaan palvelusväen ympäröimänä, ja myös he tarvitsevat omat huoneensa.

– Victorian assistentti, stylisti, meikkaajat ja muu henkilökunta asuvat varmasti hyvin. Vanhoissa eurooppalaisissa kartanoissa ja linnoissa tilat jaettiin valoisiin ja upeasti sisustettuihin edustustiloihin ja maan alle sijoitettuihin palvelijoiden työtiloihin. Huoneiden suunnittelu on varmasti erilaista modernin Victorian aikana, kuvailee Petra-Miisa.

MTV3/Eira Talka

Kuva: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.