Mainos

Victoria ja Daniel saapuivat hyväntuulisina Suomeen - Katso kuvat ja video

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat saapuneet Suomeen. Kuninkaallisten lento laskeutui Helsinki-Vantaalle puoli kahdeksalta illalla. He matkustivat Suomeen tavallisella reittilennolla.

Vieraita odotti vip-tilojen edustalla valokuvaajien rivistö. Kuninkaalliset vaikuttivat hyväntuulisilta lennon jälkeen, ja etenkin Victoria jaksoi hymyillä. Hän myös huikkasi kädellään iloisen tervehdyksen medialle. Tuore aviopari poseerasi kuvaajille hetken aikaa ennen kuin jatkoi matkaansa käsi kädessä kohti autoa ja pois lentokentältä.

Victorian ja Danielin mukana matkusti hovin edustajia ja turvamiehiä. Seuruetta oli vastassa Ruotsin Suomen-suurlähettiläs. Helsinki-Vantaan turvatoimet olivat järeät: paikalla oli paljon poliiseja ja Rajavartiolaitoksen väkeä.

Lentokentällä oli odottamassa kymmeniä toimittajia ja myös joitakin ulkomaisten medioiden edustajia. Lisäksi kentälle oli saapunut muutamia kuninkaallisten ihailijoita. Toimittajat ja fanit joutuivat kuitenkin pettymään, koska vieraat näyttäytyivät vain kuvaajille.

Suomi-suitsutusta

Victoria ja Daniel ovat käyneet useasti Suomessa, mutta eivät aiemmin kahdestaan. Victoria kävi lahden tällä puolen viimeksi toissa vuonna, ja Daniel on matkustanut pari kertaa pääkaupunkiin yksityishenkilönä.

Molemmat ovat kehuneet Helsinkiä ja Suomea vuolaasti. Daniel kertoi aiemmin pitävänsä Helsinkiä erittäin mukavana ja kauniina kaupunkina. Hänellä on pelkästään positiivisia muistikuvia reissuista Suomeen.

Victoria muistaa elävästi ensimmäisen virallisen valtiovierailunsa Suomeen vuonna 1996. Hän matkusti laivalla vanhempiensa kanssa ja vaikuttui suuresti lukemattomista heitä vastassa olleista pienistä veneistä.

Vierailun virallinen ohjelma alkaa huomenna. Ensin pari käy Mäntyniemessä presidentti Tarja Halosen vieraana. Sieltä Victorian ja Danielin matka jatkuu Lahteen ja samana päivänä takaisin Helsinkiin.

(MTV3 - STT)

Katso Mika Tommolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.