Mainos

Via Crucis tuo kärsimysnäytelmän Helsingin ydinkeskustaan

Ristin tie -kulkueen kenraaliharjoitusta voi seurata Tuomiokirkon ympäristössä pitkänäperjantaina, varsinainen esitys on pääsiäislauantaina.

Helsingin Tuomiokirkon ympäristö muuttuu pääsiäisyönä kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen näyttämöksi. Perinteinen ekumeeninen vaellus Via Crucis eli Ristin tie tarjoaa mahdollisuuden eläytyä pääsiäisen tapahtumiin draaman avulla.

Tapahtuma kuvaa Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeisiä yhteisiä hetkiä, ja siinä seurataan myös Jeesuksen vangitsemista ja ristiinnaulitsemista. Draama huipentuu ylösnousemukseen.

Ristin Tie koostuu vanhan raamatunkäännöksen evankeliumiteksteistä, Mika Waltarin runoista ja Matteus-passion koraaleista. Tänä vuonna keskeisissä rooleissa nähdään Seppo Pirskanen Jeesuksena, Olli Tuominen evankelistana ja Kristo Salminen runoilijana. Kuorona on Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores.

Produktion kokonaissuunnittelusta ja ohjauksesta vastaa TV1:n draamaohjaaja Hannu Heikinheimo ja käsikirjoituksesta dramaturgi Anja Kolehmainen.

Tapahtuma alkaa lauantaina kello 21 Senaatintorin puoleisilta Tuomiokirkon portailta. Kenraaliharjoitusta voi seurata samassa paikassa huomenna kello 21.

Ristin tie järjestetään nyt jo 12:tta kertaa. Aikaisempina vuosina tapahtumaa on seurannut 20 000-30 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.