Mainos

Veturinkuljettajat saivat tarpeekseen jatkuvista työvuoromuutoksista

Tampereen veturinkuljettajien neljän tunnin työnseisaus hämmensi junaliikennettä tänään. Työtaistelutoimi tuli melkoisena yllätyksenä VR:lle, sillä ammattiosasto päätti siitä vasta edellisenä päivänä. Kuljettajat kertovat kyllästyneensä jatkuviin työvuorojen muutoksiin.

- Vuorot voivat muuttua jopa viikoittain. Ongelma on valtakunnallinen ja kestänyt useita vuosia, mutta tyytymättömyys kärjistyi nyt täällä, kertoo Tampereen veturinkuljettajien ammattiosaston puheenjohtaja Ari Mattinen.

Hän uskoo, että kuljettajat saavuttivat työnseisauksen avulla tavoitteensa eli työnantajan herättelyn ongelmaan. Muita työnseisauksia ei suunnitella.

Työvuorojen järjestely koskee noin 1500:aa kuljettajaa. Mattisen mukaan työnantaja sanelee vuoromuutokset yksipuolisesti ja rikkoo näin työehtosopimuslakia.

VR:n ilmoitti tiedotteessaan, että työnseisaus oli kaikilla mitoilla laiton ja huonosti harkittu.

Haitta jäi melko pieneksi

VR perui aamukuudelta alkaneen seisauksen takia kolme vuoroa Tampereelta Helsinkiin. Ajamatta jäivät kello 6.32 ja 7.32 lähtevät taajamajunat sekä 8.07 lähtevä IC-juna. Kuljettajapulan takia peruttiin myös iltapäivällä yhden aikaan lähtevä ic-juna Helsingistä.

Tampereen rautatieasemalla oli aamukahdeksalta rauhallista. Virkailija kertoi, että peruutettujen vuorojen matkustajia ohjattiin muihin juniin, joihin heitä mahtui hyvin. Tampereen ja Helsingin välillä kulki tunneittain junia, joita ajoivat muut kuin Tampereen ammattiosaston kuljettajat.

- Liikennöinti sujui hyvin. Työmatkalaisia oli tavallista vähemmän. Monet ovat ilmeisesti jo lomalla, arveli VR:n liikennepalvelupäällikkö Vesa Rauhala.

Aamu oli kuitenkin ollut hänelle tavallista vilkkaampi. Vuorojen ja henkilöstön järjestely työllisti väkeä niin VR:n Helsingin kuin Tampereenkin toimistoissa.

Tampereelle ja Hämeenlinnaan oli varattu myös busseja, mutta niitä ei lopulta tarvittu.

Sen sijaan työnseisaus näytti aiheuttavan ongelmia muualla. Järvenpäässä useita vuoroja oli myöhässä, ja asemalle oli kerääntynyt satoja matkustajia odottamaan junia.

VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen kertoo, että pääosa henkilöliikenteen viivästyksistä johtui kuitenkin tavarajunan rikkoutumisesta Ruhassa Etelä-Pohjanmaalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.