Mainos

Vetoomus ministerille - Jehovan todistajien väkivalta lopetettava

Uskontojen uhrien tuki ry UUT vetoaa oikeusministeri Anna-Maja Henrikssoniin (rkp), jotta erityisesti Jehovan todistajien ns. karttamisrangaistus saataisiin loppumaan.

Yhdistys julkaisi tänään laajan selvityksen Jehovan todistajien oikeuskomiteajärjestelystä. Yhdistyksen mukaan tämä salainen käytäntö aiheuttaa laajaa ahdistusta ja mielenterveysongelmia oikeuskomiteoihin joutuneille. Se on johtanut yhdistyksen mukaan myös useisiin itsemurhiin.

Oikeuskomitean pahin rangaistus on karttamisrangaistus. Se merkitsee rangaistavan eristämistä täysin yhteisöstään. Yhteisöstä erotetun kanssa ei saa puhua, häntä ei saa edes tervehtiä. Myös perheenjäsenten ja sukulaisten pitää karttaa entistä jäsentä. Karttamista ei kuitenkaan vaadita silloin, kun perheenjäsenet asuvat saman katon alla.

Tässä muutama esimerkki erotetuilta Jehovan todistajien jäseniltä.

"Erottaminen tarkoitti kohdallani asunnottomuutta sekä vanhempien ja läheisimpien ystävien menettämisestä."

"Olin kirjoittanut vanhimmalle tekstarin, että poltan ja haluan erota sen takia. Ja jumaliuta ne alko kyseleen multa, että kuinka syvään vedät röökiä henkeen."

"Mietin vain muita nuoria hauraassa iässä, ja sitä tuhoa, mitä nuo oikeuskomiteat voivat tehdä nuoren mielelle. Ne ovat nöyryyttäviä ja äärimmäisen ahdistavia tilanteita ja voivat arpeuttaa mielen pitkäksi aikaa."

"Vähitellen he ovat kiristäneet otetta niin, että en saa enää tavata lainkaan lapsenlapsiani. He eivät ole missään tekemisissä kanssani. Tämä ja se, että menetin kaikki ystäväni samalla, johti siihen, että hakeuduin terapiaan, joka kesti kaksi vuotta.”

Koko raportti on luettavissa Uskontojen uhrien tuki ry:n verkkosivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja