Vetoaako murteesi sinkkuihin? Nettideittailijat paljastivat!

Nettideittipalvelun viime vuoden lopulla tekemässä kyselyssä selvisi, että savolainen puheenparsi viehättää seuranhakijoita eniten.

Tammikuun alku on suomalaisten keskuudessa suosituinta aikaa etsiä kumppania, mikäli nettideittipalveluiden profiilikuviin ja profiilitietoihin pohjautuvaa dataa on uskominen. Parinvalinnassa myös kumppanin puhumalla murteella on merkitystä. Kun nettideittipalvelu E-kontakti.fi kysyi jäseniltään, mikä on Suomen sinkkuihin vetoavin eli seksikkäin murre, voittajaksi nousi savon murre.

Kyselyyn vastanneet tulivat tasaisesti ympäri Suomea. Palvelun käyttäjistä savolaisia nettideittailijoita on noin seitsemän prosenttia. Suurimmat nettideittailijoiden keskittymät ovat Uudellamaalla (32 prosenttia), Pohjanmaalla (11 prosenttia) ja Pirkanmaalla (9,4  prosenttia).

– Savolaiset ovat itse asiassa hieman aliedustettuna väestömääräänsä nähden E-kontakti.fissä, joten kyse ei ole nyt itäsuomalaisten ”kotiinpäinvedosta”, E-kontakti.fin tuotepäällikkö Heli Ruotsalainen kertoo.

– Savolaisiinhan yleensä liitetään määritteenä huumorintajuisuus ja se on yksi yleisimmistä asioista, joita myös nettideittaillessa kumppanilta toivotaan. Lieneekö tämä vaikuttanut tähän "viäräleukojen" voittoon, Ruotsalainen uumoilee.

Suomen seksikkäimmät murteet kyselyn perusteella

1. Savon murre 20 %
2. Pohjanmaan murre 19 %
3. Lapin murre 15 %
4. Tampereen murre 14 %
5. Stadin slangi 13 %
6. Turun murre 11 %
7. Kaakkoismurre 8 %

Lähde: E-kontaki.fi

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat