Mainos

Vesterinen pidätettiin virasta

Liikenneministeriö pidättää lahjusten vastaanottamisesta epäillyn Merenkulkulaitoksen pääjohtajan Kyösti Vesterisen virasta kesäkuun loppuun saakka. Syynä on rikosepäilyjen vakavuus.

Kyösti Vesterinen

Vesterisen mukaan häneen kohdistuvissa lahjusepäilyissä on kyse neljästä matkasta, jotka on tehty vuoden 1993 jälkeen. Matkoilla on ollut mukana myös Vesterisen vaimo. Matkoista kolme on tehty Norjaan ja yksi Yhdysvaltoihin. Vesterisen mielestä matkat ovat olleet edustusmatkoja, joilla on hoidettu liikeasioita. Vesterisen mukaan myös kahta muuta Merenkulkulaitoksen kahden muun johtajan tapauksessa on kyse vastaavanlaisista epäilyistä.

Liikenneministeriö on selvittänyt lahjusepäilyjä. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen keskusteli aamupäivän aikana Vesterisen kanssa ja on selvittänyt asiaa rikospoliisin kanssa. Vesterisen ja Heinosen keskustelut Merenkulkulaitokseen kohdistuvista lahjusepäilyistä päättyivät hieman kello kymmenen jälkeen aamupäivällä.

Parituntisten keskustelujen jälkeen Vesterinen jäi liikenneministeriön tiloihin, jossa tapaamisesta kirjoitettiin pöytäkirja. Vesterinen sanoi päättävänsä liikenneministerin kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen, millä lailla hän kommentoi asiaa jatkossa.

Rikospoliisi pidätti eilen Merenkulkulaitoksen pääjohtajan Kyösti Vesterisen, liikenneosaston päällikön Lennart Hagelstamin ja apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäen. Vesterinen vapautettiin eilen, mutta MTV3:n tietojen mukaan Hagelstam ja Koivumäki ovat edelleen pidätettyinä.

Poliisi tutkii Merenkulkulaitoksen monitoimimurtajien vuokrausta Norjaan. Merenkulun monialanyritys DSND on jyrkästi kiistänyt lahjoneensa suomalaisvirkamiehiä.

MTV3:n aamulla tavoittama Kyösti Vesterinen ei vielä kommentoinut millään tavalla eilen julki tulleita lahjusepäilyjä. Vesterinen sanoi, ettei hän aio pidättäytyä virkansa hoidosta oma-aloitteisesti lahjusjupakan takia. Vesterisen mukaan asiasta on ensin otettava tarkempaa selkoa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.