Mainos

Vesivoima vauhditti Fortumin tulosparannusta

Energiayhtiö Fortumin heinä-syyskuun tulos oli selvästi vuoden takaista parempi. Sitä kertyi nyt 95 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 27 miljoonaa. Liikevaihto laski hieman 976 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Tapio Kuulan mukaan tulokseen vaikutti myönteisesti erityisesti vesivoiman tuotantomäärä, joka auttoi tasoittamaan matalien sähkönhintojen vaikutusta.

Fortumin toissa vuoden lopulla aloitettu tehostamisohjelma saadaan Kuulan mukaan todennäköisesti valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Siitä kertyneet hyödyt sekä Suomen ja Norjan sähkönsiirtoliiketoimintojen myynti ovat entisestään vahvistaneet Fortumin tasetta.

– Fortumilla on tarvittava osaaminen, strateginen asema ja vahva tase, joiden ansiosta voimme hyödyntää markkinoiden tarjoamia uusia mahdollisuuksia. Tavoitteemme on kasvaa strategiamme mukaisesti, Kuula toteaa tiedotteessa.

Hän korostaa, että nykyisessä markkinatilanteessa on tärkeää olla valmiina mahdollisiin energia-alan uudelleenjärjestelyiden tuomiin tilaisuuksiin.  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.