Vesivahinko sotkee Helsingin liikennettä kuukausien ajan

Helsingin kaupungin liikennelaitos arvioi, että Rautatieaseman metroasema voi pysyä suljettuna kuukausia. HKL aikoo tutkia huomenna, voivatko metrot ajaa aseman ohi tiistaina. Matkustajia kehotetaan käyttämään viereistä Kaisaniemen metroasemaa.

Metroliikenne Sörnäisistä länteen pysyy poikki tämän illan ja huomisen. HKL:n mukaan Rautatieaseman metroasema ei aukene matkustajille ainakaan lähipäivinä. Työmatkalaisten kannattaa varata huomenaamulla aikaa matkaansa.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan vesilaitos sai illalla paikallistettua ja tukittua putken päävuotokohdan Helsingin Rautatieasemalla.Vettä vuotaa kuitenkin edelleen metrotunneliin toisesta vuotokohdasta. Vesilaitos on juotunut sulkemaan vedentulon Rautatieaseman lähellä sijaitsevissä kiinteistöissä. Veden katkaiseminen saattaa tuntua myös Kampin kiinteistöissä.

Päävuotokohta löytyi rautatieaseman pääsisäänkäynnin alapuolelta noin 400 millimetriä paksuisesta putkesta.

Vettä pulppuaa valtoimenaan Helsingin rautatieaseman ulkopuolella. Vesimassat päätyivät myös metrotunneliin.

Katso video

HKL:n toimitusjohtajan Matti Lahdenrannan mukaan vahingot ovat miljoonia, sillä tunnelin rakenteille on sattunut vaurioita. Pahimmillaan vettä oli joissakin tiloissa jopa 20 metriä.

- Tilanne on todella paha, tämähän on metroa kohdannut vakavin vahinko mitä on koskaan tapahtunut, Lahdenranta kertoo.

Vuodon takia Rautatientorin asemalaiturilla on vettä edelleen useita senttejä, ja vettä on pulpunnut myös maan päälle Rautatieaseman ympäristöön. Palolaitos yrittää suojella herkimpiä metrolaitteita vedeltä.

Vesivahingon tarkkaa syytä ei vielä tiedetä, mutta putket ovat alueella vanhoja, jopa 70 vuoden ikäisiä.

(MTV3 - STT)

Katso Aino Huilajan juttu ja Matti Lahdenrannan studiohaastattelu (Kymmenen uutiset 8.11.2009)

Lue myös:

    Uusimmat