Vesitornin romahdus yhä mysteeri

Salamavalot räpsyivät puolilta päivin Jyväskylän Kangasvuoressa, kun lauantaina romahtaneen vesitornin onnettomuustutkinta alkoi haastavassa säässä.

– Räntäsade hankaloittaa tutkimuksia. Kuvia pitää ottaa tapahtumapaikalta paljon, ja nyt kuvaaminen on erittäin hankalaa, sanoi Jyväskylän Energian verkkojohtaja Kari Kautto.

Työnsä vesitornin juurella aloitti tänään toinen Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijoista. Hänen apunaan oli poliisiin tekniikkaa sekä Jyväskylän Energian väkeä.

Vesitornin jäänteiden kartoittamisen ohella tutkijat perehtyvät 36 vuotta sitten valmistuneen rakennuksen piirustuksiin. Näytteitä romahtaneista betonirakenteista otetaan loppuviikosta.

Yhtäläisyyksiä kattoromahduksiin

Ensimmäinen työpäivä ei vielä tuonut selvyyttä siihen, miksi 30 metriä korkean Kangasvuoren vesitornin säiliö romahti.

– Tietysti se olisi ollut hienoa, jos tänään olisi jo saatu jonkunlainen näppituntuma siihen, että mistä tämä johtui, mutta sitä tietoa meillä ei vielä ole, totesi johtava tutkija Kai Valonen Onnettomuustutkintakeskuksesta illansuussa.

Valosen mukaan Jyväskylän Kangasvuoressa meneillään oleva selvitystyö muistuttaa kattoromahduksen tutkintaa, joita Suomessa on tehty useita.

– Vaikka tutkintavaihe kestää ehkä viikon verran tästä eteenpäin, ja heti, kun jotain merkittävää löytyy, niin me tulemme sen asian kanssa kyllä julki, Valonen sanoi.

Tutkinnan tuloksia odotetaan Jyväskylän lisäksi ainakin niillä kymmenellä paikkakunnalla, jonne vastaavanlaisia täysielementtitorneja on aikanaan rakennettu

Lue myös:

    Uusimmat