Mainos

”Vesitornin romahdus kuin ukkosen jylinä”

Varhain aamulla sortunut vesitorni houkutteli puoliltapäivin runsaasti väkeä ihmettelemään tapahtunutta Jyväskylän Kangasvuoreen. Sumun vuoksi sortumista oli mahdotonnähdä.

– Aamulla kun kävin parvekkeella kuuden jälkeen, niin kuului semmoinen niin kuin ukkosen jylinä. Silloin lojahti ja meni äkkiä ohi. En tiennyt, mikä se oli, kertoi Kirsi Vihanti.

Näky vesitornin juurella on lohduton. Tornin ylävesisäiliö on tiessään ja sen kappaleita lojuu sikin sokin tornin juurella. Säiliön mukana lähimaastoon valui kaksi miljoonaa litraa vettä.

– Metsä näyttää niin kuin järven pohjalta. Heinät ovat laskostuneet, siellä on mutaa ja kaatuneita puita. Todella hurjan näköistä, Janne Kukkonen kuvaili näkyä.

Kangasvuoren vesitornin maasto on suosittua ulkoilualuetta. Vesitornin vieressä on muun muassa luontopolku ja pururata. Lähistöltä löytyy myös geokätkö, jota ulkoilijat voivat etsiä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kenenkään ei tiedetä jääneen vesimassan viemäksi tai betoniromun alle vesitornin sortuessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.