Vesitason hylky nostetaan alkuviikolla – tuloksia jo ehkä keskiviikkona

Eilen Kuopiossa tapahtuneen vesitaso-onnettomuuden tutkinta on alkanut tänään.

– Tämä päivä on ollut tiedon keruuta. Olemme keränneet yhteen silminnäkijähavaintoja, kertoo johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Onnettomuustutkintakeskuksen työryhmä kokoontuu tänään illalla suunnittelemaan, miten hylky ja sen osat saadaan nostettua järven pohjasta. Tarkoituksena on, että hylky saataisiin pinnalle huomenna tai ylihuomenna.

– Hylyn nostamiseen tarvitaan sukeltajia ja nosturia. On olemassa erilaisia yhtiöitä, jotka pystyvät vedenalaiseen toimintaan, sanoo Aaltonen.

Onnettomuutta tutkii kolmen hengen työryhmä, johon kuuluu Aaltosen lisäksi lentäjä ja vesitason tekniikasta tietävä ammattilainen.

Aaltosen mukaan vesitaso-onnettomuuden syyn löytäminen ja tapahtumien kulun selvittäminen on haastavaa.

– Tämä on keski-vaikea tutkimus. Mutta onneksi sillä oli paljon silminnäkijöitä.

Aaltonen uskoo, että tutkinta etenee nopeasti. Tiedotettavaa on todennäköisesti jo ennen viikonloppua, jopa keskiviikkona.

– Silloin voimme kertoa ainakin lennon kulusta, miten onnettomuus tapahtui ja miten päädyttiin tähän lopputulokseen. Isompi kysymys, miksi näin tapahtui, vie kuitenkin enemmän aikaa, Aaltonen sanoo.

Hän huomauttaa, että eilisen vesitaso-onnettomuuden kaltaiset kuolonuhreja vaatineet tutkinnat ovat vaikeita ja surullisia myös tutkinnalle.

– Ei nämä ole kenellekään helppoa. Me teemme töitä turvallisuuden parantamiseksi, jotta jatkossa vastaavaa ei sattuisi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat