Mainos

Vesipuistopomot HS:lle Turkin viisi kuollutta vaatineesta turmasta: "Sääntö-Suomi näyttää parhaat puolensa"

0:29

Helsingin Sanomien haastattelemat suomalaisten vesipuistojen johtajat pitävät eilen Turkissa sattunutta onnettomuutta erittäin epätodennäköisenä Suomessa.

Turkissa kolme lasta ja kaksi aikuista on kuolivat perjantaina sähköiskuun vesipuistossa maan luoteisosassa, kun altaaseen pääsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä sähkövirta.

Flamingo Span vesipuiston päällikkö Sami Suomalainen ja Serenan puistojohtaja Jouko Järvinen kommentoivat HS:lle, että Suomessa turvallisuusmääräykset vesipuistoissa ovat erittäin tiukat.

– Sääntö-Suomi näyttää tällaisissa tapauksissa parhaat puolensa. Standardit ovat todella korkeat, ja vesipuistoissa vielä korkeammalla, Järvinen sanoo HS:llle.

Turkin turman tarkka syy on vielä epäselvä, mutta Hurriet Daily Newsin mukaan turkkilaispuiston laitteissa ei ilmeisesti ollut vikavirtasuojakytkintä, joka olisi estänyt sähkövirran pääsyn veteen. Järvisen ja Suomalaisen mukaan Suomessa laitteet on suojattu vikojen varalta ja kaukana altaista omissa erillisissä tiloissaan.

– Altaiden välittömässä läheisyydessä ei ole sähkölaitteita, tai ne ovat jossain korkealla kiinni, Flamingo Span Suomalainen sanoo.

Kumpikin vesipuistopomoista sanoo haastattelussa, ettei ole koskaan kuullut vastaavasta onnettomuudesta kuin mitä Turkissa tapahtui.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.