Vesipiippu vei telkien taakse: Seitsemän ranskalaisturistin viaton illanvietto lomasaarella päättyi poliisien koronaratsiaan

Thaimaan Phuketin saari on kovien koronarajoituksien kohteena. Viime sunnuntaina poliisi pidätti seitsemän ranskalaista turistia, jotka rikkoivat kokoontumiskieltoa polttamalla vesipiippua omalla terassillaan. 

Viime sunnuntaiyönä poliisit ratsasivat huvilan Phuketissa, kun vihaiset naapurit ilmiantoivat koronarajoituksia rikkovan ranskalaisen turistiryhmän.

Poliisit löysivät kaksi naista ja viisi miestä polttamassa vesipiippua huvilan terassilla. Poliisit pidättivät turistit ja takavarikoivat tapahtumapaikalta löydetyt vesipiiput ja tupakointivälineet.

Phuketin poliisiasemalla kuvatulla videolla ranskalaiset turistit pitelevät kasvojaan epätoivoisina, kun heille kerrotaan, että he pysyvät pidätettyinä oikeudenkäyntiin asti.

– Olemme jo ottaneet yhteyttä Ranskan suurlähetystöön. Te pysytte pidätettyinä, kunnes syytteet luetaan, vastaa kenraalimajuri Rungroj Thakoonpunyasiri pidätetyille turisteille.

Kenraalimajuri kertoo videolla turistien rikkoneen korona-ajan poikkeuslakia, joka kieltää ihmisten kokoontumiset.

– Alustavasti teitä syytetään poikkeuslain rikkomisesta sekä laittomien välineiden tuomisesta maahan.

Phuketin saari on suljettu

Thaimaa on ottanut kovat keinot käyttöön koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Matkustajalennot ovat tällä hetkellä kiellettyjä. Kaikki ei-välttämättömät yritykset ja kaupat on toistaiseksi suljettu, myös kasvosuojat ovat pakollisia kaikille. Maassa on myös voimassa kansallinen ulkonaliikkumiskielto iltakymmenestä eteenpäin.

Toistaiseksi Thaimaassa on todettu 2 423 koronavirustartuntaa ja 32 koronaan liittyvää kuolemantapausta.

Suomalaisten suosima lomakohde Phuketin saari on yksi pahimmin koronaviruksesta kärsivistä paikoista Thaimaassa. Phuketissa on todettu 140 tartuntaa. Saarelta poistuminen tai sinne tuleminen on kielletty, rannat on suljettu, ja iltaisin ulkona liikkuminen on kielletty.

Turistit tuntuvat rikkovan poikkeuslakia jatkuvasti. Viime viikolla huumehöyryiset brittituristit pidätettiin juhlimassa puoli-alastomien thaityttöjen kanssa koronarajoituksista huolimatta.

Lähde: KameraOne.

 Katso videolta, kun ranskalaisturistit ovat pidätettyinä poliisiasemalla.

Lue myös:

    Uusimmat