Mainos

Vesikauhun elinsiirrossa saanut kuoli Hannoverissa

Viikonloppuna menehtyneelle naiselle oli siirretty keuhko Intiassa vesikauhutartunnan saaneelta naiselta. Saman luovuttajan elimiä on siirretty toisillekin potilaalle, jotka on nyt kriittisessä tilassa.

Elinsiirron kautta vesikauhutartunnan saanut potilas on menehtynyt lääketieteellisen korkeakoulun sairaalassa Hannoverissa, ilmoitettiin sairaalasta tänään. Naiselle oli siirretty keuhko Intiassa vesikauhutartunnan saaneelta 26-vuotiaalta naiselta.

Saksalaisen Focus-lehden mukaan luovuttajalla oli oireita tartunnasta jo ennen kuin hän kuoli sydänkohtaukseen joulukuussa. Kaksi muuta saman luovuttajan elimiä saanutta potilasta on kriittisessä tilassa. Heitä hoidetaan Yhdysvalloissa kehitetyillä metodeilla, joiden avulla onnistuttiin pelastamaan viime vuonna 15-vuotias tyttö. Tälle ei tosin oltu tehty elinsiirtoa.

Vesikauhu tappaa tartunnan saaneen yleensä muutamien päivien kuluessa oireiden alkamisesta. Tauti vaikuttaa keskushermostoon. Sen oireita ovat muun muassa kuume, päänsärky, halvausoireet ja hallusinaatiot.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.