Mainos

Vesijuoksuharrastus laajenee vauhdilla

Tällä hetkellä vesijuoksua harrastaa lähes 30 000 suomalaista. Tulevalla talvikaudella yhä useammissa uimahalleissa uimarit ja vesijuoksivat erotetaan omille radoilleen.

Vesijuoksun harrastajien luku on lisääntynyt Suomessa nopeasti parin viime vuoden aikana. Juhannusviikolla perustetun lajiliiton Suomen Vesijuoksuliiton mukaan vesijuoksua harrastavia suomalaisia on liki 30 000. Vesijuoksuliiton puheenjohtaja Heikki Puhakka Petäjävedeltä perustelee arviota vesijuoksuvöiden myyntiluvuilla.

Uuden liiton kotipaikka on Keski-Suomessa Petäjävedellä, jossa järjestetään viikonvaihteessa vesijuoksun toiset MM-kisat. Kisojen MM-arvo oli alkuun paikallinen. Ensimmäisiin vesijuoksukisoihin Petäjävedellä viime kesänä osallistui Puhakan mukaan noin 150 vesijuoksijaa. Nyt luku nousee noin 300:aan ja joukkoon liittyy muutama ulkomaalainen Saksasta ja Hollannista.

Vesijuoksu sai alkunsa Yhdysvalloissa polvi- ja lonkkavammaisten allasterapiana. Se sopii kuntoilumuodoksi myös ikääntyville ja aikuisiän diabeetikoille.

- Varttitunnin vesijuoksu polttaa rasvaa yhtä paljon kuin tunnin liikunta maalla, Puhakka viittaa Jyväskylän yliopistossa tehtyyn tutkimukseen.

Välineeksi harrastaja tarvitsee vesijuoksuvyön, joka kannattelee juoksijaa veden pinnalla ja pitää pystyasennossa. Tämä on erityisen tärkeää avovesissä kramppien ja suonenvetojen varalta.

Tulevalla talvikaudella Vesijuoksuliitto pyrkii selkeyttämään uimahallien sääntöjä siten, että uimarit ja vesijuoksijat erotetaan omille radoilleen. Näin on tehty jo monissa uimahalleissa, kun siitä on ensin käyty pientä suukopua ja kirjoiteltu lehtien yleisönosastoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.