Vesijettien lisääntynyt suosio on työllistänyt poliisia tänä kesänä paljon – runsaasti palautetta ja valvontapyyntöjä: "Aiheuttavat vaaraa muille veneilijöille"

Takaa-ajo kuin bond-elokuvasta – poliisi jahtasi neljää vesijettiä Lontoossa 0:46
Muistatko: poliisi ajoi Lontoossa takaa neljää vesijettiä – meno kuin Bond-elokuvassa

Itä-Suomen poliisi kertoo saaneensa tänä kesänä runsaasti palautetta ja valvontapyyntöjä vesijettien häiritsevästä käytöstä.

Vesijeteillä on ajettu kovaa ja niillä on ajettu häiritsevästi yhdessä paikassa. Vesijeteillä on tehty myös erilaisia temppuja.Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Poliisi muistuttaa, että uudistuneen vesiliikennelain mukaan vesikulkuneuvon päällikkö vastaa muun muassa vesikulkuneuvon kulusta, turvallisuudesta sekä varusteista ja niiden käytöstä.

Päällikkö vastaa myös siitä, ettei vesikulkuneuvon käytöstä aiheudu vaaraa, haittaa tai häiriötä kenellekään, mukaan lukien ympäristölle.

Vesijettien vuokraamisen yleistyminen lisännyt ongelmia

Vesijettien vuokraaminen on yleistynyt ja sitä mukaa niiden käyttäjäkunta on laajentunut.

Vesijetin vuokraaja, joka käyttää vesijettiä vesillä on vesikulkuneuvon päällikkönä vastuussa siitä, ettei käytöstä aiheudu vaaraa, haittaa tai häiriötä kenellekään.

Tyypillisimmät häiriöilmoitukset ovat koskeneet vesijetillä ”rälläämistä” yhdessä paikassa, joka häiritsee esimerkiksi naapurimökkiläisiäVesijeteillä on myös temppuiltu muun muassa suurempien veneiden ja alusten jättämissä peräaalloissa.

Tämä aiheuttaa vaaraa muille veneilijöille, koska veneen takaa tuleva jetti tulee yllätyksenä toiselle veneelle. 

Vesiliikennesäännöistä piittaamattomuus näkyy myös paikkakohtaisten nopeusrajoitusten noudattamatta jättämisenä.

Valvonta lisääntyy kysynnän mukana

Poliisi kertoo valvovansa vesiliikennettä lähes päivittäin kesäaikana.

Valvontaa suunnataan liikennemäärien ja valvontapyyntöjen perusteella.

Valvonnassa puututaan havaittuihin vesiliikenteen epäkohtiin neuvoin, kehotuksin ja käskyin. Tarvittaessa poliisi kirjoittaa liikennevirhemaksuja tai päiväsakkoja.

Lue myös:

    Uusimmat