Mainos

Vesi tulvi kaupunkiin jokivallin murruttua Itä-Tshekissä

Viidennes Olomoucin kaupungista on veden vallassa, kun kaupungin lähistöllä virtaavan joen valli murtui viime yönä. Nyt jo noin puolelle Tshekin alueista on julistettu hätätila tulvauhkan vuoksi.

Tshekin itäosassa sijaitsevaan Olomoucin kaupunkiin on tulvinut vettä sen jälkeen Moravajoen valli yön aikana murtui. Arviolta viidennes kaupungista on veden vallassa, kertoi apulaiskaupunginjohtaja Martin Novotny uutistoimisto AFP:lle. Vettä on enimmillään metrin verran 100 000 asukkaan kaupungin matalimmalla sijaitsevissa osissa.

Novotnyn mukaan Moravajoen pinta on vakiintunut, mutta tilanne on edelleen kriittinen, koska jokivallit voivat murtua myös muissa kohdin. Sotilaita on määrätty vahvistamaan valleja. Poliisiautot liikkuivat sireenit ulvoen yöllä tulvavesien eniten uhkaamissa kaupunginosissa kehottaen ihmistä poistumaan kodeistaan. Viranomaiset antoivat myöhään illalla 2500 ihmiselle kehotuksen lähteä. Monet kuitenkin näyttivät uhmaavan lähtökehotusta.

Noin puolelle Tshekin alueista on julistettu hätätila tulvauhkan vuoksi. Jokia ovat paisuttaneet rankkasateet ja sulava lumi.

Yön aikana tilanne vakiintui suurimmassa osassa maata poikkeuksena kuitenkin Elbe, jonka pinta jatkoi edelleen nousuaan pohjoisessa. Tuhatkunta ihmistä on määrätty lähtemään kodeistaan Usteckyn alueella.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.