Mainos

Vesa-Matti Loirista elämäkerta

Petri Nevalaisen kirjoittama elämäkerta Saiskos pluvan, Vesa-Matti Loiri ilmestyi tänään. Nevalainen on kirjoittanut kirjan ilman Loirin apua, mistä taiteilija ei Ilta-Sanomien mukaan ilahtunut.

- Esitimme kustantajani kanssa Loirille kirjan otsikon mukaisen kysymyksen "saiskos pluvan" pyytäen häntä osallistumaan tämän kirjan tekemiseen. Saimme lopulta pakit, mutta kysymys päätyi kirjan nimeksi, Nevalainen kertoo kirjan julkaisseen Helsinki-kirjat Oy:n tiedotteessa.

Maailmalla auktorisoimattomat elämäkerrat ovat huomattavasti yleisempiä kuin Suomessa.

Nevalainen on koonnut läpileikkauksen Loirin urasta ja elämästä lukuisten haastattelujen ja kirjallisten sirpaletietojen perusteella. Teosta varten on haastateltu muun muassa Kalle Holmbergia, Vexi Salmea ja Jukka Virtasta.

Nevalaisen teos on ensimmäinen Loiriin keskittyvä kirja.

- Mielestäni on tärkeää, että Loirin kulkema matka taustoineen saadaan edes pääpiirteissään yksiin kansiin. Ihminen, joka taitaa komiikan ja tragiikan näyttämöllä ja valkokankaalla, laulaa, soittaa ja vielä urheilee korkealla tasolla, on harvinaisuus. Ainakaan Suomessa hänenlaisiaan ei ole muita, kirjoittaja perustelee.

Aiemmin Nevalainen on kirjoittanut muun muassa Tauno Palon ja Kimi Räikkösen elämäkerrat ja parhaillaan hän valmistelee kirjaa Sauli Niinistöstä. Myöskään Niinistö ei ole lehtien mukaan ilahtunut asiasta.

(MTV3 - STT)

Katso Terhi Hyvärisen juttu

Katso elämäkerturi Petri Nevalaisen haastattelu kokonaisuudessaan:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.