Mainos

Vertaistukea ongelmapelaajien läheisille

Ongelmapelaajien läheisille löytyy apua internetistä Peluuri-keskustelufoorumilta. Foorumilla on mahdollista tuulettaa ajatuksia ja tunteita, joita läheisen liiallinen pelaaminen herättää. Sivustolle pääsee Peluurin kotisivuilta osoitteesta www. peluuri.fi/laheiset.

Tutkimusten mukaan yhden ihmisen ongelmallinen pelaaminen vaikuttaa keskimäärin seitsemään henkilöön hänen lähipiirissään. Ihmisiä, jotka tavalla tai toisella kamppailevat lähimmäisensä rahapelaamisesta aiheutuneiden ongelmien kanssa, on arvioiden mukaan Suomessa satojatuhansia.

Vuonna 2007 rahapeliongelmasta keskusteltiin julkisuudessa vilkkaasti, ja vuoden aikana saatiin uutta tutkimustietoa suomalaisten pelaamisesta.

Uusia toimintamalleja ja tukea arkeen

Ongelmapelaamisen negatiivisten seurausten kanssa kamppailevat läheiset voivat keskustelufoorumin avulla jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan toisten samassa tilanteessa olevien kanssa.

Keskusteluihin osallistuu tarvittaessa myös aiheen tunteva ohjaaja Peluurin auttavasta puhelimesta. Hänelle voi esittää foorumilla kysymyksiä ja hän antaa viikoittain keskustelijoiden pohdittavaksi aiheen, joka liittyy elämään peliongelmaisen kanssa.

- Toivomme, että foorumin keskusteluissa tulee esille erilaisia toimintamalleja ja ratkaisuvaihtoehtoja ongelmapelaajan kanssa elämiseen, summaa Peluurin asiakas- ja läheistyön koordinaattori Anne Matilainen.

Keskustelut ovat julkisia ja kaikkien luettavissa. Foorumille kirjoittaminen edellyttää rekisteröitymistä sekä nimimerkin ja sähköpostiosoitteen lähettämistä osoitteeseen tuuletin@peluuri.fi. Tuuletin-foorumi on toteutettu yhdessä A-klinikkasäätiön Päihdelinkin kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.