Vertailun yllätystulos: Suomalaiset eivät olekaan lihansyöjäkansaa

Useimmat eurooppalaiset kansat syövät lihaa paljon enemmän kuin suomalaiset. Kun keskiverto EU-kansalainen popsii lihatuotteita 87 kiloa vuodessa, suomalainen jää 78 kiloon.

Luvut käyvät ilmi Maaseudun Tulevaisuuden julkaisemasta Suomen Gallupin elintarviketietotutkimuksesta.

Euroopan todellinen lihansyöjäkansa asuu Kyproksen saarella. Kyproslaiset syövät peräti 134 kiloa lihaa henkeä kohden vuodessa. Hyvänä kakkosena tulevat tanskalaiset: 116 kiloa.

Suomessa suurin osa lihankulutuksesta on sianlihaa: 36 kiloa. Naudanlihaa kuluu 19 kiloa ja siipikarjaa 18 kiloa henkeä kohden.

Eurooppalaisessa 27 maan vertailussa ilmenee, että vain Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Slovakiassa, Kreikassa, Bulgariassa, Romaniassa ja Maltalla lihaa syödään vähemmän kuin Suomessa.

Pienin lukema on Bulgarialla, 54 kiloa.

Tilastotiedot ovat vuodelta 2011.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan tilastolukemissa on kaikkien maiden kohdalla "ilmaa". Tämä johtuu siitä, että lihankulutukseksi tilastoidaan myös luut. Esimerkiksi naudanlihan kohdalla luut nostavat keskiarvoa viidenneksellä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat