Mainos

Vertailu: Suomalaisilla kireä palkkaverotus

Yli keskituloisten ja perheellisten suomalaisten palkkaverotus on kansainvälisesti verrattuna kireää.

Veronmaksajien keskusliiton vertailusta ilmenee, että suomalaisten tuloveroprosentti kasvaa muihin maihin verrattuna sitä suuremmaksi, mitä korkeampi palkka on. Pieni- ja keskituloisen suomalaisen tuloveroprosentti on kutakuinkin eurooppalaista keskitasoa.

Vaikka suomessa palkkaverotus on keventynyt runsaalla viidellä prosentilla viimeisten seitsemän vuoden aikana, on suomen asema kansainvälisessä palkkaverovertailussa kohentunut hitaasti.

Keskipalkkaisen tuloverotus on lähentynyt eniten kansainvälisiä keskiarvoja, mutta korkeasti palkatun työvoiman kilpailuasema verotuksen näkökulmasta ei ole parantunut samalla tavoin. Suomessa keskituloisen palkansaajan lisätulojen ansaiseminen on vertailun mukaan neljänneksi epäedullisinta. Noin 53 prosenttiä lisätuloista jää palkansaajalle ja lähes 47 prosentti menee suoraan verottajalle.

Veronmaksajien keskusliitto vertaili työn verotusta 17 läntisessä teollisuusmaassa. Suomea kireämmin palkkoja verottavat kaikilla tulotasoilla Belgia, Tanska ja Saksa. Näissä maissa on alkamassa ansiotuloverotuksen keventäminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.