Mainos

Vertailu: Sähkö edullista Suomessa

Suomalaisen kuluttajan sähköstä maksama hinta oli vuoden alussa yksi Euroopan unionin halvimmista.

Euroopan tilastokeskus Eurostatin vertailun mukaan Suomessa tammikuun alussa 10,8 senttiä kilowattitunnilta.

Eurostatin tiedot kertovat, että eniten sähköstään maksoivat tanskalaiset. Tanskalainen kotitalous maksoi sähköstä vuoden alussa keskimäärin 23,6 senttiä kilowattitunnilta. Tanskalaisen kuluttajan sähköstä maksama hinta oli 120 prosenttia korkeampi kuin suomalaisen kuluttajan sähkön hinta.

Ruotsissa sähkö oli 3,6 senttiä kalliimpaa kuin Suomessa ja maksoi keskimäärin 14,4 senttiä kilowattitunnilta. Suomea halvemmalla sähköä sai Eurostatin mukaan vuoden alussa yhdeksässä EU-maassa. Halvinta sähkö oli Baltian maissa ja Kreikassa, missä kilowattitunnin hinta vaihteli 7-8 sentin välillä.

Suurista EU-maista kotitalouskuluttajan ostama sähkö oli Suomea halvempaa vain Britanniassa. Siellä sähkön keskihinta oli 10,2 senttiä kilowattitunnilta. Ranskalainen kuluttaja maksoi sähköstä 12,1 senttiä ja espanjalainen 11,5 senttiä kilowattitunnilta.

Kuluttajien ostovoimalla korjatut sähkön hinnat olivat tammikuun alussa halvimmat Kreikassa, Britanniassa ja Suomessa. Kalleinta hintaa sähköstä maksettiin ostovoimaan suhteutettuna Slovakiassa, Italiassa, Puolassa ja Alankomaissa. Ostovoimavertailussa Tanska oli Eurostatin mukaan vasta EU:n viidenneksi kallein maa korkean tulotason johdosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.