Mainos

Verovelkaisen vaalirahajunailijan liikekumppanilla talousrikostuomioita

Kuntien eläkevakuutuksen edustustilojen vakiovieras, keskustan taustavaikuttaja ja vaalirahajunailija Juha Kajo on värikäs liikemies. Kajo nousi julkisuuteen, kun hänen nimensä löytyi toistuvasti Kevan edustustiloissa vierailleista poliitikkoseurueista.

Helsingin Sanomien mukaan Kajo ehdotti viime eduskuntavaalien alla liikemies Ahti Vilppulalle vaalirahan jakamista Eero Lankialle (kesk.) ja Reijo Laitiselle (sd.). Kajo kertoo ehdottaneensa tukea kaverisuhteiden perusteella.

Kajo kuuluu erityisesti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin lähipiiriin. Myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) ja varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) ovat Kajon verkostossa. Juuri Laitinen, Kääriäinen, Lehtomäki ja Kalli saivat viime eduskuntavaaleissa vaalitukea suursijoittaja Ahti Vilppulalta.

Seuramies Helsingin yössä

Kajolla riittää suhteita, sillä mies tunnetaan Helsingin yössä hauskana olutta tarjoavana seuramiehenä. Yhteyksiä löytyy niin poliitikkoihin kuin kulttuuriväkeenkin.

- Hän tuntuu tuntevan joka toisen helsinkiläisen. Hänellä on suhteita taiteeseen ja politiikkaan. Hän on sosiaalinen ja tapaa paljon erilaisia tyyppejä usein Bottalla, kertovat keskustavaikuttajat MTV3:n uutisille.

Kajo liikkuu vaikutusvaltaisissa ja varakkaissa piireissä, mutta vaalirahasuosittelijan omat talousasiat ovat huonossa jamassa.

Vuodenvaihteessa häneltä perittiin ulosotossa lähes kahden ja puolen miljoonan euron velkoja tuloksetta. Kajo todettiin varattomaksi. Ulosottorekisterin mukaan velkojia ovat olleet muun muassa verottaja ja Aktiv Kapital Portfolio Oy. Kajo on todettu ulosotossa varattomaksi neljä kertaa vuosina 2006-2008.

Velat ovat peräisin 90-luvun lamasta.

Autokauppaa ja kiinteistöbisnestä

Liikemies Juha Kajon nimi kytkeytyy kaupparekisterissä kolmeen yritykseen.

Passiiviseksi merkityssä henkilöautokauppaa tekevässä yhtiössä hän on toimitusjohtaja. Kiinteistöosakeyhtiössä hän on hallituksen varajäsen ja asunto-osakeyhtiössä hallituksen puheenjohtaja. Yhtiöt ovat peräisin 80- ja 90-luvuilta.

-Yhtiöissä ei tietääkseni ole ollut mitään toimintaa vuosikausiin. Ainakaan itse en ole ollut siellä mukana, MTV3:n tavoittama Kajo sanoo.

Kaikissa Kajoon kytkeytyvistä kolmesta yhtiöistä on vastuuasemissa myös toinen liikemies, jolla on synkkä rikoshistoria.

Liikekumppani on viime vuosina tuomittu Helsingin hovioikeudessa muun muassa kavalluksesta, törkeästä velallisen petoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Hän on välillä ollut liiketoimintakiellossa. Liikekumppania ei tavoitettu haastattelua varten.

- En ole edes tavannut miestä vuosikausiin, Kajo vakuuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.