Mainos

Verouudistus romahdutti keskikokoisten bensa-autojen kysynnän

Dieselautokannan arvioidaan jopa kolminkertaistuvan.

Vuoden alusta voimaan tullut autoverouudistus on romahduttanut keskikokoisten ja isojen bensiiniautojen kysynnän. Uusi autoverokäytäntö palkitsee alella vähäpäästöisiä autoja. Bensiiniä puhtaampaa dieseliä käyttävät autot ovat saaneet ikkunaansa suurimmat ale-laput.

Vaikka varsinaisesta ostoryntäyksestä ei voi puhua, kuluttajat ovat olleet jo liikkeellä.

- Jo joulun ja uudenvuoden välipäivinä oli runsaasti väkeä liikkeellä sekä uusien että käytettyjen autojen kaupassa, kertoo toimitusjohtaja Jyrki Viitala Käyttöauto Oy:stä.

Alalla ennustetaan, että uudistuksen seurauksena jopa kolminkertaistuva dieselautokanta joutuu tulevaisuudessa yhä merkittävämmäksi valtion menojen maksumieheksi.

Uusi autoverokäytäntö on romahduttanut keski- ja isokokoisten bensiiniautojen kysynnän, ja dieselautojen osuuden odotetaankin nopeasti kolminkertaistuvan reiluun 60 prosenttiin koko kotimaisesta autokannasta. Valitsemalla oikein kuluttaja voi autokaupassa säästää useita tuhansia euroja.

- Eniten halpenevat vähäpäästöiset dieselautot ja vähäpäästöiset bensiiniautot ja toki tulevaisuudessa hybridiautot, joita joillakin valmistajilla jo on, Viitala sanoo.

Raju dieselpolttoaineen hinnankorotus vuodenvaihteessa paljasti ainakin yhden autoverouudistuksen maksajaryhmän. Diesel kallistui vuodenvaihteen jälkeen keskimäärin 1,2 euron litrahintaan. Veronkorotusten osuus hinnannoususta oli 5,5 senttiä. Muutaman sentin hintaan toi lisää myös velvoite sekoittaa tuotteisiin biopolttoainetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.