Mainos

Verotusarvot nousivat kahdella kolmasosalla osakkeista

Julkisesti noteerattujen eli pörssi-, otc- ja meklarilistayhtiöiden osakkeiden verotusarvot viime vuodelle nousevat kolmella neljäsosalla osakkeista. Myös muista liikeosakkeista yli puolen verotusarvo nousee. Verotusarvoista on päättänyt Verohallitus.

Julkisesti noteeratuista osakkeista 76 prosenttia sai toissavuotista korkeamman arvon. Verotusarvo laski 21 prosentissa ja pysyi ennallaan kolmessa prosentissa tapauksista. Pörssi-, otc- ja meklariyhtiöiden osakkeiden verotusarvo on 70 prosenttia niiden käyvästä arvosta, joka on määritetty vuoden viimeisten päivien kaupanteko- ja ostokurssien perusteella. Muiden liikeosakkeiden verotusarvot on laskettu verotoimistoissa vuoden 1996 yhtiöiden tasetietojen perusteella.

Verohallituksen mukaan muiden liikeosakkeiden verotusarvot ovat nousseet edelliseen vuoteen verrattuna 57 prosentissa, laskeneet 23 ja pysyneet ennallaan 20 prosentissa tapauksista. Yhtiölle on ilmoitettu tieto osakkeen verotusarvosta vuoden 1995 verolipulla. Yhtiö voi itse hakea muutosta arvoon, jos esimerkiksi loppuvuonna tapahtuneita osakkeiden lukumäärän tai nimellisarvon muutoksia ei ole otettu huomioon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.