Mainos

Verotus herätti kiivaita tuntoja eduskunnassa - Kokoomus ja Keskusta nokittelivat toisiaan

Verotus nostattaa kiivaita tuntoja eduskunnassa. Täysistunnossa kuultiin keskiviikkona pitkästä aikaa runsaasti välihuutoja ja tiukkaa väittelyä, kun eduskunta kävi keskustelua perussuomalaisten ja keskustan tekemistä vaihtoehtobudjeteista.

Debattiosuudessa väittelyn sytytti jälleen kerran kokoomuksen Ben Zyskowicz, joka syytti, että keskusta haluaa kiristää tavallisten keskituloisten verotusta.

-Keskustan vaihtoehtobudjetti korottaa tuloverotusta muun muassa lastentarhanopettajilta, sairaanhoitajilta, perushoitajilta, poliiseilta, palomiehiltä, maatalouslomittajilta, maatalousteknikoilta, peruskoulun opettajilta ja niin edelleen eli suomeksi sanottuna kiristää tavallisten suomalaisten keskituloisten verotusta, hän hehkutti.

Keskustan edustajat olivat aivan poissa tolaltaan moisesta syytöksestä. Keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen ei ollut uskoa korviaan.

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen ja Zyskowiczin välille syntyi väittely, josta ei ollut tulla loppua. Zyskowiczkin sekoili jo sanoissaan, kun hän puhui tavallisista keskisuomalaisista veronmaksajista.

Maatalousteknikot ja muut Zyskowiczin mainitsemat ammatit toistuivatkin monissa puheenvuoroissa.

Työn teettäminen ja tekeminen ensisijaisia

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ja pääministeri Jyrki Katainen (kok.) yrittivät selvästi hillitä keskustelua. Urpilainen muistutti, että yhdeksän kymmenestä varjobudjettien kohdasta noudattaa hallituksen linjaa. Hänkin tosin korosti, että keskustan esitys kiristää verotusta.

Katainen mainitsi, että velanoton koko on kaikilla samaa luokkaa. Hänellä oli yksi viesti ylitse muiden: hallitus haluaa korostaa budjettiesityksessään työn teettämisen ja työn tekeminen ensisijaisuutta.

Debattia käytiin pari tuntia. Sanan säilä heilui niin, että joku ulkopuolinen saattoi jo luulla, että edustajat todella tappelivat keskenään. Harvinaisen värikkäästä keskustelusta huolimatta eduskunnan lehterillä istunut nuoriso näytti enemmän tai vähemmän kyllästyneeltä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun varjobudjeteista käytiin keskustelu suuressa salissa. Tärkeintä kaiketi olikin keskustelu. Käytännössä varjobudjetit nimittäin eivät juuri johda mihinkään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.