Mainos

Verottaja puuttuu entistä useammin yhdistystoimintaan

Useat järjestöt joutuvat nyt ensimmäistä kertaa veroilmoitusten täyttöön. Järjestöt pelkäävät, että verotuksen kiristyminen johtaa pahimmillaan koko toiminnan kuihtumiseen.

Verottaja on alkanut vaatia yhdistyksiltä veroilmoituksia. Toiminnallaan verottaja haluaa puuttua yhdistysten harjoittamaan elinkeinotoimintaan. Rajanveto elinkeino- ja yhdistystoiminnan välillä on kuitenkin vaikeaa.

Oulunkylän kuntoutussairaala hoitaa sotaveteraaneja säätiöpohjalta.

Kuntoutussairaala on toiminut 15 vuotta. Tänä vuonna verottaja pyysi ensi kertaa sairaalalta selvitystä toiminnan luonteesta.

- Tämä on ollut yleishyödyllinen yhteisö tähän asti. Nyt kuitenkin yritetään saada meidän toimintaamme elinkeinotoiminnaksi ja sitä kautta verotuksen piiriin, mikä tietysti meitä vähän ihmetyttää, summaa sairaalan johtaja Veikko Puputti MTVn uutisille.

Yleishyödyllinen yhdistystoiminta on Suomessa ollut perinteisesti verotonta. Yhdistysten verottamiseksi on nyt tehty valtakunnalliset ohjeet ja oma lomake.

Näin verottaja haluaa varmistaa, ettei pääosin verovapaista järjestötoimijoista tule markkinahäiriköitä. Nyt hoitoalan kilpailutushankkeissa voivat olla vastakkain verovapaa yhdistys ja verovelvollinen yksityisyritys.

Järjestöt pelkäävät, että verotuksen kiristyminen johtaa pahimmillaan toiminnan kuihtumiseen: pienillä järjestöillä kun on harvoin resursseja talousasioiden tarkempaan hoitamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.