Mainos

Verospekulointi pitää autokaupan hiljaisena

Autoja myydään Suomessa yhä vähemmän. Kauppa on patoutunut odottaessaan veronalennuksia. Autoveroon ei ole kuitenkaan odotettavissa alennusta käynnissä olevassa budjettiriihessä.

Optimistit toivovat, että käytettyjen tuontiautojen mahdollinen veronalennus toisi halvempia menopelejä Suomeen. He odottavat EY-tuomioistuimen syyskuun päätöstä ennen kuin lähtevät ostoksille. Kauppiaat sen sijaan haluaisivat selvyyden asiaan, kertoo toimitusjohtaja Kauko Gustafsson Portin Autosta.

- Aina kun autoveroista keskustellaan, niin tulee noin kuukauden tai kahden notkahdus kauppaan ja Ihmiset ovat hyvin varovaisia ja odottavalla kannalla.

Autovero sata prosenttia


Käytettyjen tuontiautojen veroale ei poistaisi uusien autojen veronalennuspaineita. Suomessa autovero on noin sata prosenttia. EU:n alueella lähes kolme neljäsosaa autoista myydään maihin, joissa ei ole autoveroa lainkaan.

Suomen Autotuojat ry on esittänyt valtiovarainministeriölle erilaisia laskelmia autoveron alentamiseksi.

Viime vuonna Suomessa myytiin noin 110 000 autoa. Bruttokansantuotteen ja kansalaisten nettotulojen perusteella autoja myytäisiin peräti 200 000, mikäli niiden hinta olisi yleiseurooppalaisella tasolla.

Jos autoja myytäisiin näin paljon, valtio saisi yhtä paljon verotuloja, vaikka autoveroa alennettaisiin puoleen nykyisestä. Pudotus tuntuisi autojen hinnoissakin.

Lupaavista laskelmista huolimatta valtiovarainministeriö on ilmoittanut Autotuojat ry:lle, että veronalennuksia ei ole luvassa tänäkään vuonna.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.