Mainos

Veronpalautuksia kilahtelee baarien tippikippoon

Veronpalautukset ovat ropsahtaneet tänään 3,4 miljoonan suomalaisen tilille. Verohallinnon mukaan keskimääräinen palautussumma on tänä vuonna 642 euroa. Baarityöntekijöille veronpalautusten ajankohta pitkän viikonlopun perjantaina tarkoittaa ankarampaa työskentelyä sekä väsähtäneitä ja kärttyisiä asiakkaita.

Mutta tippejä jaetaan auliimmin, kertoo Virgin Oil co.:n klubipäällikkö Sebastian Salaja.

- Riippuu tietenkin paikasta, muuta kyllä niitä tippejä saattaa kertyä jonkin verran enemmän. Ihmiset ovat hövelimmällä päällä rahojensa suhteen, kun he ovat saaneet vähän ylimääräistä. Juomien hinnallakaan ei ole niin väliä, Salaja kertoo.

Salaja on työskennellyt jo pitkään baarialalla. Hän tietää, että pitkät pyhät ovat vilkkaita, ja tungosta riittää sunnuntainakin. Etenkin nuoret jaksavat juhlia viimeiseen saakka.

- Kyllähän se niin on, että nuoret tänne sunnuntaina tulevat. Toki olemme valinneet esiintyjät sen suuntaisesti, että nuorison maku painottuu lopussa.

Nettikysymys: Säästöön, säästöön

Eivät kaikki veronpalautukset tietenkään baarien kassoihin virtaa. Lähes 70 prosenttia MTV uutisten nettikysymykseen vastanneista ilmoittaa, että ylimääräiset rahat laitetaan säästöön. Hieman yli 30 prosentin mielestä ylimääräiset eurot voi huoletta törsätä, lähinnä isompiin tarpeellisuuksiin:

- Ostetaan tulevalle vauvalle turvakaukalo ja muuta tarpeellista, kertoo nimimerkki Jio.

Useimmat kommentoijat kertovat saaneensa palautusta vain muutamia kymppejä. Ekstrarahat eivät siis hetkauta taloudenpitoa sen suuremmin.

Uutisten nettikysymykseen vastasi 513 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.