Mainos

Veronmaksajien Lehtinen: Budjetti ei kannusta työntekoon

Veronmaksajien keskusliiton mielestä ensi vuoden budjetti ei kannusta työntekoon. Hallitus päätti nostaa työmatkakulujen verovähennyksen omavastuun 600:sta 750 euroon.

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen toivookin, että jatkossa otettaisiin huomioon myös työhön kannustaminen.

– Tämä omavastuun korottaminen on kyllä kyseenalainen, kun toisaalta toivotaan, että työn perässä liikutaan ja sitä suorastaan edellytetään. Ei tässä kyllä semmosia työntekoon kannustavia piirteitä löydy oikein etsimälläkään. Jatkossa olis kyllä syytä, että vähän myöskin kannustettaisiin siihen, että työssä käydään eikä pelkästään rokoteta ja toivota, että ihmiset ahkeroivat.

Hallituksen esittelemä budjetti ensi vuodelle jarruttaa talouskasvua, arvioi Veronmaksajien keskusliitto.

Lehtinen sanoo, että talouskasvu tulee hiipumaan kolmatta vuotta peräkkäin ostovoiman laskun myötä.

– Budjetti antaa vähän kenellekään, se ottaa tasaisesti aika monelta. Merkittävimmät asiat tavallisten kansalaisten kohdalta on kulutusverojen kiristyksiä. Esimerkiksi polttoaine nousee sentillä litra suurinpiirtein. Toinen vähän samanlainen on sähkövero. Tavallinen kerrostaloasukas maksaa vuodessa noin kympin enemmän sähköstään. Eli inflaation odotetaan olevan ens vuonna nopeampaa, mitä palkat nousee. Se tarkoittaa ihan suomeksi sanottuna, että ostovoima laskee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.