Mainos

Veronmaksajat: Veroratkaisuja lykättävä

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen lykkäisi valtion suuret veroratkaisut ensi vaalikaudelle. Lehtinen ei kannata pääministeri Matti Vanhasen ajatusta, että hyvätuloisten tulo- ja pääomaveroja korotettaisiin viiden vuoden määräajaksi laman "sotakorvauksina". Lehtinen kaipaa valtion johdolta kestäviä veroratkaisuja, eikä populistisia heittoja.

Veronmaksajien johtaja katsoo myös, että tuloverotusta olisi pyrittävä keventämään ja verotuksen painopistettä olisi siirrettävä kulutukseen.

- Jos jossain pitää keventää, niin silloin kevennetään tuloverotusta. Tällä saadaan talouskasvua ja tuottavuutta. Tämä on kyllä hieman eri linja verrattuna siihen, mitä pääministeri on esittänyt, sanoo Lehtinen.

Lehtinen uskoo, että valtion verotulot alkavat kasvaa, kun nousukausi alkaa. Valtion verotuloja kerryttävät tuolloin muun muassa kasvavat yhteisöverot.

Tänään tileille maksetut veronpalautukset Lehtinen käyttäisi kulutukseen. Lehtinen hankkisi rahoilla muun muassa palveluita, jotka tukevat työllisyyttä. Kaikkiaan noin 3,4 miljoonaa suomalaista saa tänä vuonna veronpalautuksia. Tilitettävä summa on yhteensä noin 2 miljardia euroa.

(MTV3)

-Pääministeri Vanhasen esittämä veroresepti on ongelmallinen.

Katso toimitusjohtaja Teemu Lehtisen haastattelu (Huomenta Suomi 4.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.